Firefox tarayıcısı için iPad cihazlarına özel bir yenilik

Apple şirketinin iOS bölümünde en fazla eleştiri alan ''özelliklerinden'' bir tanesi de, split screen (bölünen ekran) özelliğini iPhone üzerinde sunmayarak iPad'lerde sunmakta olması.

Firefox tarayıcısı için iPad cihazlarına özel bir yenilik


Apple şirketinin iOS bölümünde en fazla eleştiri alan ''özelliklerinden'' bir tanesi de, split screen (bölünen ekran) özelliğini iPhone üzerinde sunmayarak iPad'lerde sunmakta olması. Lakin bu bahsi geçen özelliğin iPad'ler üzerinde de çalışabilmesi amacıyla uygulamanın bu özelliği desteklemesi gerekli.

Kullanıcıların bölünmüş  olan ekranı fazlasıyla sevdiğini bilmekte olan Mozilla şirketi ise iPad ürünlerine özel olarak Firefox'un yeni sürümü içerisine bu desteği ilave etti. Böylelikle internet üzerinde dolaşabilirken Haritalar'a veyahut  YouTube'a bakabiliyor olacaksınız. Bölünen ekran desteğinin yanında, çok daha iyi  bir şekilde sekme yönetimi, Gizli Tarama'ya erişimin basitleşmesi ve gelişmiş klavye kısayolları ise Firefox tarayıcısının yeni sürümüne ilave edilen özellikler arasında yer alıyor.

Eğer iPad ürününüzle beraber harici fiziksel bir  tane klavye kullanmaktaysanız, bundan sonraki süreç içerisinde klavye kısayollarını göstermek amacıyla Command tuşuna basılı bir şekilde tutmanız yeterli  bir durumda olacaktır. Daha öncesinde Mac cihazlarda da bulunan bu özelliğin, Firefox tarayıcısının iPad sürümüne de getirilmiş olması çok fazla sevindirici.

En son olarak ise, tekrar Apple şirketinin sunmamakta olduğundan dolayı fazlasıyla eleştirildiği bir husus var. Mozilla şirketinde yer alan geliştiriciler, Firefox tarayıcısının varsayılan bir tarayıcı şeklinde kullanılabilmesinin  farklı bir yolunu bulmuş. Lakin bunu yalnızca Outlook'tan bir e-mail bağlantısı açtığınız zaman yapabilmektesiniz. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.