Firefox'ten Http protokolüyle alakalı açıklama

Mozilla geliştirici ekibi, düzenli bir şekilde Firefox adına sahip internet tarayıcısı için güncelleştirmeler sunmaya devam ediyor.

Firefox'ten Http protokolüyle alakalı açıklama


Mozilla geliştirici ekibi, düzenli bir şekilde Firefox adına sahip internet tarayıcısı için güncelleştirmeler sunmaya devam ediyor. Bu söz konusu güncelleştirmeler bazı zamanlarda güvenlik açıkları ile alakalı yapılırken bazı zamanlarda da genel iyileştirmeleri içeriğinde barındırıyor. Fakat bu defa Mozilla şirketi tarafından duyurusu yapılan bir başka karar, HTTP protokolü bulunan internet sayfalarının başını  çok ciddi bir açıdan ağrıtacak gibi duruyor. 

Google şirketinin Chrome 68 sürümü üzerinde kullanıcıların hizmetine çıkartmış olduğu ve aktif bir şekilde kullanımda bulunan ''Güvenli Değil'' isimli özellik, şimdi ise Firefox tarayıcısına gelmiş olacak. Fakat söz konusu bu özellik Firefox kullanıcılarının tarafından ekim ayından itibaren kullanılmaya başlamış olacak.

Bu zamana kadar yalnızca form ya da giriş seçeneğini içermekte olan HTTP protokollü internet sayfaları üzerinde ''Güvenli Değil'' bir durumda göstermiş olan Firefox, gelecek dönemler içerisinde bütün HTTP sayfalarını ''Güvenli Değil'' şeklinde gösteriyor olacak. 

Mozilla  şirketi tarafından gerçekleştirilen açıklamalara bakılır ise günümüzde yer alan internet sayfalarının %80'lik kısmı HTTPS protokolünü kullanmaya başladı ve bu söz konusu protokolü kullanmakta olan internet sayfalarının güvenli bir durumda yer aldığını göstermek amacıyla herhangi bir  şekilde işleme hiç bir şekilde gerek duyulmamakta. Fakat HTTP protokolünün tamamen güvensiz bir durumda bulunduğunun altını çizmiş olan yetkililer, kullanıcıların  çok daha dikkatli bir durumda olabilmeleri amacıyla bu söz konusu uygulamayı başlatma konusunda bir karar almış olduklarını ifade ediyorlar.

Ekim ayında Firefox kullananlar, HTTP protokolü bulunan internet sayfaları üzerinde ''Güvenli Değil'' şeklinde bir yarı görmeye başlamış olacaklar. Belki de Mozilla şirketinin yapmış olduğu bu atak, internet sayfalarının artık HTTPS protokolüne geçebilmeleri amacıyla bir baskı yaratacak olabilir. Siteleri olanların bu baskı kapsamında protokollerini taşıma kararı alacak olmasının, kullanıcılar açısından çok daha iyi bir durumda bulunacağı da gerçek.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.