Firmanın neden kapandığını eski çalışanlar anlattı

İş akışının aksamaya başlaması, video oyunu geliştirenlerin sık bir şekilde yaşadığı ve önlenmesi fazlasıyla zor olan sorunlardan biri.

Firmanın neden kapandığını eski çalışanlar anlattı


İş akışının aksamaya başlaması, video oyunu geliştirenlerin sık bir şekilde yaşadığı ve önlenmesi fazlasıyla zor olan sorunlardan biri. Daha da büyük seviyedeki  AAA oyun stüdyolarının ortaya çıkması ile beraber stüdyoların oyuna yatırmış oldukları para eskiden olduğu kadar bir önem taşımamakta ve oyunun beklenmekte olan zamandan geç  bir zamanda piyasaya çıkartılması da stüdyolarda eskisi kadar büyük bir sorun arz etmemekte. Fakat büyük durumdaki oyun stüdyolarının tam tersine, halen gelişmekte bulunan ve ötekilerine nazaran  çok daha küçük stüdyolarda iş akışının aksamış olması fazlasıyla büyük sorunlara yol açabilmekte.

Telltale Games ismine sahip stüdyonun eski CEO’su görevindeki Kevin Bruner ise; Öteki stüdyolar bu tarihi dilemekte oldukları gibi esnetebilmekte. ‘Oyunun çıkma tarihi bu sonbahar’ açıklaması yaptıktan sonra, sonbahar ayı geldiği zaman basit bir şekilde ‘Biliyor musunuz? Oyun aslına bakılırsa hazır değil, bu sebeple de çıkış tarihini gelecek ilkbahar dönemine kadar erteliyoruz’ ifadelerine yer verebiliyorlar. Fakat bu Telltale’ın yapabilmekte olduğu bir şey değildi. Tarihleri o kadar uzun bir zaman ertelemek amacıyla yeterli bir  bütçemiz yoktu'' ifadeleri ile bir açıklama gerçekleştirdi.

Telltale şirketinin yaşamış olduğu bütün sorunlara karşın, stüdyo içerisinde çalışmakta olan pek çok kişi ellerinden gelenin en iyisini yapmış olduklarına emin olabilmek ve bu sebepten dolayı da oyunların çıkış tarihlerini uzatmayı talep etti. Farklı bir eski Telltale çalışanlarından Emily Grace Buck'da Bruner’ın yapmış olduğu açıklamasına karşı şu şekilde bir açıklama gerçekleştirdi; ''Kevin Bruner'la aynı çalışma ortamı içerisinde yer almak, pek çok durumda çok zorlayıcı olabilmekteydi zira Bruner, stüdyo içerisinde oyunların çıkış tarihinden  daha önce fazlasıyla büyük değişiklikler isteyebilmekteydi. Bu ise oyunun çıkış tarihini fazlasıyla geciktirmekteydi. Fakat Bruner ise belirli ürünler istemekte olan kurul tarafından fazlasıyla baskı altında bırakılmaktaydı.''


Bir tane oyunun geliştirilme süreci içerisinde ortaya çıkabilecek pek çok problem, stüdyo ortamlarında iş akışının aksayabilmesine sebebiyet verebilmekte. Telltale şirketinin çalışanlarının yanında pek çok küçük stüdyo ise, bu durumdan dolayı çok fazla zarar görmüş veyahut işlerine son vermiş bir halde.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.