Fotoğraflar uygulaması için yeni özellikler yolda

Google şirketi, sunmakta  olduğu Fotoğraflar isimli servisi sayesinde bir çok kullanıcıya hizmet etmeye devam ediyor.

Fotoğraflar uygulaması için yeni özellikler yolda


Google şirketi, sunmakta  olduğu Fotoğraflar isimli servisi sayesinde bir çok kullanıcıya hizmet etmeye devam ediyor. Hatta o dereceki akıllı telefon üreticilerinden bazıları, ek olarak bir galeri uygulaması yapmak yerine direkt olarak Google şirketinin Fotoğraflar isimli hizmetinden faydalanıyor.

Google şirketinin söz konusu bu hizmetinden sorumlu durumda bulunan David Lieb, Twitter platformu üstünden takipçilerine, Fotoğraflar  isimli hizmetinden tam olarak ne kadar memnun durumda bulunduklarını, bu hizmet içerisinde tam olarak neleri görmeyi istemekte olduklarını sordu. Yazılan cevapların çok büyük bir kısmına da yanıt vermiş olan Lieb, uygulamaya gelecek dönemler içerisinde eklenecek yeni özelliklerle alakalı olarak bilgiler aktardı.

Lieb tarafından takipçilerine yanıt verildiği esnada ortaya çıkmış olan yeni özelliklerden birincisi, manuel bir şekilde birilerini fotoğraflar üzerine etiketleme şeklindeki özellik. Kullanıcıların çok büyük bir kısmı söz konusu bu özelliğin yer almasını istemekteydi ve Lieb ise Google şirketinin bu konuyla alakalı olarak çalışmalarını devam ettirdiğini, özelliğin nerdeyse hazır bir durumda bulunduğunu da ifade etmiş oldu. 

Google şirketinin üstünde çalışmakta olduğu bir başka yenilikse yeni arama yapma parametreleri. Tarayıcı üstünde çok daha detaylı sorgular yapılabiliyor olmasına karşın, gelecek bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, akıllı telefonlarının üstünden de seneler öncesinde çekmiş bulundukları herhangi bir fotoğrafı dahi basit bir şekilde bulabiliyor olacaklar.

Fotoğraflar hizmeti üzerine getirilecek olan bir başka özellikse evcil hayvan sahiplerini çok yakından ilgilendirmekte. Bu söz konusu özellik, evcil  durumdaki hayvanların fotoğraflarını otomatik bir şekilde algılayarak, onlara özel bir albüm oluşturabiliyor olacak. Bu şekilde ise kullanıcı, çok basit bir biçimde evcil hayvanının bütün fotoğraflarını görebiliyor olacak  veyahut paylaşabiliyor olacak

Takipçilerinin  yapmış oldukları geri bildirimleriyle alakalı teşekkürlerini sunmuş olan Lieb, bu söz konusu özelliklerin yakın bir zaman içerisinde gelecek olduğunun sinyallerini de vermiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.