Google Chrome'dan otomatik indirmeleri engelleme kararı

Virüslerin fazlasıyla tehlikeli bir hâl almaya başladığı günümüzde, antivirüs programı bulunmayan pek çok bilgisayar ağır bir tehlike altında yer alıyor.

Google Chrome'dan otomatik indirmeleri engelleme kararı


Virüslerin fazlasıyla tehlikeli bir hâl almaya başladığı günümüzde, antivirüs programı bulunmayan pek çok bilgisayar ağır bir tehlike altında yer alıyor. Ortaya çıkmış olan yeni virüsler  ise artık bilgisayarlarınıza kötü şeyler yapmanın yerine, cihazdan bir bitcoin madenciliği gibi faydalanmaya çalışmakta. Virüslerin de içine girdiği Malware'lerin (kötü amaca sahip yazılımların) en fazla internetten indirilmiş olan dosyalarla bilgisayarlarımıza bulaşmakta olduğunu bilen Google şirketi, Chrome isimli internet tarayıcısı üzerinde artık otomatik indirmeleri engelliyor olacak.

İnternet üzerinde gezinirken ani bir şekilde başlamış olan indirmelere nerdeyse hepimiz şahit olmuşuzdur. Düşük bir boyutu bulunan bu dosyalar bizler daha iptal bile etme zamanı bulamadan indirmesini bitirerek bilgisayarımızda yer edinmeye başlıyorlar. Virüsleri içerme ihtimali  çok yüksek seviyede bulunan bu dosyalar, eğer ki virüs içermekteyse bu virüsü de hemen bilgisayarımıza bulaştırmış bir durumda oluyorlar.

Google Chrome isimli tarayıcı ise artık internet siteleri üzerinde yer alan tüm JavaScript'leri engelliyor olacak. Bu yöntem ile birlikte izinsiz bir şekilde indirmelerin önüne geçebilecek olan Chrome tarayıcısı, kullanıcılarına  çok daha güvenli bir şekilde  internet deneyimi sunmuş olacak. Edinilmiş olan bilgilere bakılır ise Chrome tarayıcısı, iOS haricindeki tüm platformlarda bu güvenlikle ilgili yöntemini en yakın zaman içerisinde uygulamaya geçirmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.