Google'dan gizli mod yeniliği

Dünya üzerindeki en popüler  durumdaki web tarayıcısı olarak öne çıkan Google Chrome isimli tarayıcı, kullanıcılar web üzerinde gezindiği esnada FileSystem API oluşturmaktadır.

Google'dan gizli mod yeniliği


Dünya üzerindeki en popüler  durumdaki web tarayıcısı olarak öne çıkan Google Chrome isimli tarayıcı, kullanıcılar web üzerinde gezindiği esnada FileSystem API oluşturmaktadır. Bu  oluşturulan API ile birlikte web siteleri, kullanıcıların verilerini depolayabilmekte ve ziyaretçilerine özel olarak reklam profillerini de oluşturabilir. Lakin Chrome isimli tarayıcısının ‘'Gizli Pencere'’ özelliğini kullandığınız zaman FileSystem API tamamen devre dışı bırakılabilir. Bunun sayesinde web siteleri üzerinde gezintiniz bittiği zaman arkanızda hiçbir  şekilde veri bırakmamış olursunuz.

FileSystem API ise, kullanıcıların verilerini gizleme yönünden çok verimli bir biçimde çalışmakta. Problem şudur ki; web siteleri FileSystem API’nin bulunup bulunmadığını kontrol edip kullanıcıların Gizli Pencere açıp açmadıklarını öğrenebilmektelerdi. Pek çok kullanıcı  ise web sitelerini Gizli Pencere üzerinde ziyaret edip etmemiş olduğunun bilinmesini istemediği için bahsi geçen bu durum, gizlilik içerisinde gizlilik problemine sebep olmaktaydı.

9to5Google'in aktarmış olduğu bilgiye bakılır ise Google şirketi, Chrome 76 isimli sürümle beraber bu probleme de el atma konusunda bir karar vermiş oldu. Chrome 76 isimli sürümle beraber tarayıcı, RAM'in kullanımını biraz daha arttırıp çok basit bir sanal dosya sistemi oluşturmuş olacak ve web sayfalarının FileSystem API’ın devre dışı kalmış olduğunu tespit etmesini engellemiş olacak. Bu bahsi geçen özellik ise, Chrome 76 isimli sürüm yayınlandığı zaman bütün kullanıcılar için varsayılan şekilde etkin bir durumda bulunacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.