Google Duplex artık iPhone'lar üzerinde kullanılabiliyor olacak

Uygulamaların alanlarının sayısı her geçtiğimiz gün artış gösteren yapay zekâ, git gide yaşamımızda daha çok yer kaplamaya başlamış durumda.

Google Duplex artık iPhone'lar üzerinde kullanılabiliyor olacak


Uygulamaların alanlarının sayısı her geçtiğimiz gün artış gösteren yapay zekâ, git gide yaşamımızda daha çok yer kaplamaya başlamış durumda. Kaliforniya'da merkezi bulunan teknoloji devlerinden Google şirketi de bilinmekte olduğu gibi bu trende ayak uydurup pek çok yapay zekâ projesi üstünde çalışmaya başladı ve Duplex ise bunlardan sadece bir tanesi.

Geçmiş olduğumuz sene gerçekleştirilen Google'ın I/O geliştiriciler konferansı esnasında tanıtımı yapılan dijital asistanlardan Google Duplex; kullanıcılar için özel aramalar gerçekleştirebiliyor olması, otel ile restoran rezervasyonları yapabilmesi benzerindeki özellikleri sayesinde çok fazla dikkat çekmişti. İlk zamanlarında sadece Google şirketinin Pixel akıllı telefonları üzerinde kullanılabilmekte olan bu özellik, artık  çok daha geniş sayıdaki bir kullanıcı kitlesine hitap edebiliyor olacak.

İlk önce ünlü Android forum sitelerinden biri olan XDA Developers'ta yer alan kullanıcılar tarafından keşfedilmiş durumdaki bir Google Duplex destek olma sayfası, dijital durumdaki asistanın ''Google Asistan yüklü bulunan iPhone'lar'' üzerinde ve ''5.0 ya da daha yeni bir sürümü çalıştırabilen Android cihazlar'' üzerinde kullanılabilecek olduğunu da göstermekte.

Google Duplex isimli uygulama, Google şirketinin son senelerde tanıtımını yaptığı en etkileyici hizmetlerden bir tanesi. Kullanıcı sayısının artış göstermesi ile beraber Google şirketinin bu dijital asistanın kabiliyetlerini çok daha fazla geliştirecek olduğu söylenmekte. Google şirketinin bu projesi içerisinde başarılı  bir durumda olup olamayacağını gelecek günlerde hep beraber görmüş olacağız. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.