Google Huawei yasağından dolayı büyük zarar etti

Google şirketinin Huawei şirketine ait Android lisanslarını askıya almış olduğu ve yeni nesildeki Huawei  şirketinin akıllı telefon modellerinin Android işletim sistemi de içinde bulunmak üzre Google şirketi servislerinden yararlanamayacak olduğu herkesin malumudur.

Google Huawei yasağından dolayı büyük zarar etti


Google şirketinin Huawei şirketine ait Android lisanslarını askıya almış olduğu ve yeni nesildeki Huawei  şirketinin akıllı telefon modellerinin Android işletim sistemi de içinde bulunmak üzre Google şirketi servislerinden yararlanamayacak olduğu herkesin malumudur. Google ile Huawei hususunda ise herkes Huawei şirketinin bu işten  tam olarak nasıl bir zararla çıkacak olduğunu düşünmekte olsa bile Google şirketi de Huawei şirketinin lisansını askıya alıp çok büyük bir zarar görmüş vaziyette.

Bilmiş olduğunuz gibi Huawei şirketi, dünya üzerindeki en çok akıllı telefon satışı yapan 2. firması konumunda yer almakta ve dünya üstünde aktif bir şekilde kullanılmakta olan 500 milyon tane Huawei  şirketinin akıllı telefon modeli bulunuyor. Birkaç sene devam eden sirkülasyonun sonrasında Huawei şirketinin piyasa içerisindeki yüz milyonlarca telefonu üzerinde Google şirketinin servisleri yer almayacak ve Google şirketi, bu cihazlar üzerinden para kazanamıyor olacak.

Google şirketi, Play Store üstünden sadece 2018 senesinde 7 milyar dolar tutarında bir gelir elde etmiş oldu. Bu söz konusu gelirin 388 milyon dolarlık kısmını Huawei  şirketinin akıllı telefonlar oluşturmaktaydı. Nomura Instinet ise, Google şirketinin büyün zararının bu durumunda ibaret olacak kalmayacağını öngörüyor. Huawei şirketinin Android  işletim sistemi lisansını askıya alacak olmanın Google şirketine faturası 425 milyon dolar tutarında bulunacak.

Huawei şirketinin cihazlarında Android işletim sistemini kullanmayacak durumda bulunması, Google şirketinin akıllı telefon sektörü içerisindeki konumunu da etkilemiş olacak. 500 milyon  tane Huawei  şirketine ait telefonun %52’lik bir kısmı Çin’de yer alıyordu. Bu söz konusu cihazlar Google  şirketinin servislerine ulaşamıyor olsalar bile Android işletim sistemi kullanmaktalardı. Bundan böyle bütün Huawei şirketinin cihazları, yeni bir  tane işletim sistemine sahip durumda bulunacak.

Huawei şirketinin kendisine ait işletim sistemiyle ortaya çıkacak olması, Android işletim sisteminin mobil  durumdaki işletim sistemleri pazarı içinde hakim konumunu tehlikeye düşürmüş olacak. Çünkü gelecek dönemde değişik firmalar da kendi işletim sistemleriyle piyasaya çıkabilmeyi göz önünde bulundurabiliyor olacak. Google şirketinin Huawei şirketini Android ekosisteminin dışına atmış olması, teknolojinin devine de fazlası ile ciddi kayıplar yaşatmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.