Google şirketi  Apple şirketi tarafından çok kötü trollendi

Sizinkilerden uzak durma işindeyiz. Gizlilik kesinlikle iPhone’dur.'' şeklinde yazı bulunan reklam panoları, Kanada’nın Toronto kenti içerisinde ortaya çıkmış durumda.

Google şirketi  Apple şirketi tarafından çok kötü trollendi


Sizinkilerden uzak durma işindeyiz. Gizlilik kesinlikle iPhone’dur.'' şeklinde yazı bulunan reklam panoları, Kanada’nın Toronto kenti içerisinde ortaya çıkmış durumda. Apple şirketi, bu reklam ile birlikte Google şirketine bir gönderme yaptı. 

2015 senesi içerisinde, şehirleri akıllı bir şehir durumuna getirme konusunda amacı bulunan Sidewalk Labs  resmen faaliyete geçmiş bir durumda. Gözlem kameraları içerisinden yüksek teknoloji bulunan sensörlere kadar her türden teknolojiyi kullanmakta olan şirket, Toronto’nun bir bölümünü gelecek döneme hazırlamak amacıyla devasa orana sahip veri toplamaya başlamış bir durumda.

Girişim ise elbette ki eleştirilere maruz kalmış bir durumda. Aslında Sidewalk Labs şirketi, elde etmiş olduğu söz konusu bu verileri kimseye satmayacak olduğunu söylese bile Google şirketinin gizlilik hususunda yer alan geçmişi çok fazla kişiyi bu hali '‘fütüristik bir kabus’' şeklinde görme konusunda itiyor. 

Teknoloji eleştirmenlerinden biri olan ve aynı zamanda girişimcilerden  Roger McNamee, Google şirketi ile '‘distopik vizyonu’'yla alakalı, bu faaliyetlere karşı çıkmakta olduğu bir mektup yazarak göndermişti. Toronto'nun Şehir Meclisi’ne yönelik  olarak kaleme alınmış olan bu yazı içerisinde, ''Google  şirketi tam olarak ne önerir ise önersin, Toronto’ya karşı kıyasla değeri vazgeçmiş olduğumuz şehir etmez'' ifadelerine yer veren McNamee  sonrasında ise; ''Bu durum, hiçbir demokratik toplum içerisinde yeri bulunmayan distopyan bir vizyondur'' ifadelerine yer verdi.

Apple şirketi daha öncesinde de Google şirketine gerçek dünya üstünden çeşitli göndermelerde bulunmuş idi. Ocak ayı içerisinde de Apple şirketi Las Vegas içerisine gerçekleştirilen CES fuarından önce; ''iPhone üzerinde olan iPhone cihazda kalır'' şeklinde yazı bulunan billboardlar hazırlamış idi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.