Google şirketi o çökmenin neden olduğunu açıkladı

Hafta sonunda Google şirketi, milyonlarca sayıdaki kullanıcının etkilenmiş olduğu fazlası ile büyük bir servis çökmesi yaşamış oldu.

Google şirketi o çökmenin neden olduğunu açıkladı


Hafta sonunda Google şirketi, milyonlarca sayıdaki kullanıcının etkilenmiş olduğu fazlası ile büyük bir servis çökmesi yaşamış oldu. Bu söz konusu çökme ise; YouTube servisi ile birlikte Gmail servisi ve Google Cloud servisi gibi pek çok Google servisini de etkilemiş oldu. Öte yandan çökmüş olan hizmetler sadece Google'la da sınırlı  durumda kalmadı. Google şirketinin hizmetlerini kullanmakta olan Snapchat ile birlikte Pokemon Go, Discord ve daha pek çok uygulama da aynı biçimde söz konusu bu durumdan etkilenmiş oldu.

Bu olay esnasında ise Google şirketi, kesintinin tıkanıklığı sebebiyle kaynaklanmış olduğunu ifade etti fakat konuyla ilgili olarak bir araştırma başlatmayı da hiç bir şekilde ihmal etmedi. Bu söz konusu  araştırmanın sonuçlarına bakılır ise yapılmış olan açıklama içerisinde şu ifadelere yer verilmiş oldu;

''Pazar gününde gerçekleşmiş olan problemin asıl sebebi, tek bir bölgede yer alan az sayıya sahip sunucu üstünde yapılan bir yapılandırmanın değişikliğiydi. Yapılandırma ise, birkaç  tane komşu bölgede yer alan daha fazla sunucuya yanlış bir biçimde uygulandı. Bu sebepten dolayı da yanlış yapılandırma uygulanmış olan sunucular, mevcut  durumdaki ağ kapasitelerinin yarısından daha çoğunu da kullanamadılar.''

Temel bir şekilde bu kesinti, yanlış sunuculara yapılmış olan yanlış değişiklik sonrasında ortaya çıkmış oldu. Ağ ise, bu söz konusu trafiği bir türlü idare etmeye çalışmış olsa da büyük bir seviyede veri, hatların tıkanmasına neden oldu.

Bu  söz konusu çökmenin gözle görülür seviyede büyük etkileri de meydana geldi. YouTube platformunun görüntülenmeleri içerisinde %2,5 oranında, Google Cloud trafiği üzerinde %30 oranında  bir düşüş meydana geldi. Gmail servisi kullanıcılarının %1’lik kısmı da serviste bir takım hatalar olduğunu açıkladı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.