Google şirketi oyun dünyasını tamamen değiştirecek

Teknoloji devlerinden biri olan Google şirketi, bulut oyun sistemine resmi bir şekilde giriş gerçekleştirdi. Firma, Stadia ismini vermiş olduğu bulut oyun sistemini  de bugün resmi bir şekilde tanıttı.

Google şirketi oyun dünyasını tamamen değiştirecek


Teknoloji devlerinden biri olan Google şirketi, bulut oyun sistemine resmi bir şekilde giriş gerçekleştirdi. Firma, Stadia ismini vermiş olduğu bulut oyun sistemini  de bugün resmi bir şekilde tanıttı. Google şirketi, San Fransisco kentinde bulunan Oyun Geliştiricileri Konferansı esnasında 1 saat devam eden bir gösterim ile birlikte bu yeni projelerini resmen tanıttı.

Google şirketinin planlamış olduğu bulut oyun sistemi '‘oyunlarda Netflix’' şeklindeki fikrini benimsemekte. Projeyi basit bir şekilde özetleyecek durumda bulunursak Stadia, platformlar arasında destek sunup istemekte olduğunuz oyunu talep ettiğiniz cihazda oynamanızı sağlamış olacak. Örnek verecek olursak Devil May Cry 5 isimli yapımı iPhone cihazınızda, Dead Cells isimli yapımı akıllı televizyon  veyahut Apex Legends isimli yapımı Mac cihazınızdan oynayabileceksiniz.

Stadia ise, bu oyunları 4K çözünürlüğü sunmanın yanı sıra saniyede 60 karelik hızında oynatabiliyor olacak ve gelecek dönemde 8K çözünürlüğe ulaşabilecek fakat bundan daha fazlası da bulunuyor.

Daha çok bağlantı demek daha çok tüketim anlamına geliyor ve Stadia ise, oyun geliştirici firmalarının oyunlarını satması amacıyla yeni bir pazar şeklinde karşımıza çıkmış olacak. Misal olarak, YouTube platformundan bir oyunun fragmanını izlediğiniz zaman video bittiği zaman '‘Oyna’' biçiminde bir buton ortaya çıkacak ve 5 saniye geçtikten sonra Chrome tarayıcınız üzerinde oyunu oynayabiliyor olacaksınız.

Google şirketi, bulut oyun sisteminin geleceğini fazlasıyla önemsemekte gibi gözükmekte. Gelecek dönemin oyun sistemi şeklinde nitelendirilmiş olan bulut oyun sistemi hususunda pek çok önemli firma girişimlerde bulunmakta fakat Google şirketi bu hareketiyle öteki firmalarında önüne geçmiş bir halde.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.