Nokia 5.1 modeli için Android Pie geldi

HMD Global şirketi, şu ​​zamana kadar Nokia modelindeki akıllı telefonları Android Pie işletim sistemi sürümüne yükseltme hususunda mükemmel bir iş çıkartmış durumda.

Nokia 5.1 modeli için Android Pie geldi


HMD Global şirketi, şu ​​zamana kadar Nokia modelindeki akıllı telefonları Android Pie işletim sistemi sürümüne yükseltme hususunda mükemmel bir iş çıkartmış durumda. Firma, Nokia 3.1 modeli ile birlikte 3.1 Plus modeli, Nokia 5 modeli, Nokia 6 modeli ve Nokia 8 Sirocco modeli dahil olmak üzre toplamda 5 tane akıllı telefona özel olarak Android işletim sisteminin son sürümünü paylaştı. Bugün ise, bu 5 tane telefona Nokia 5.1 modeli de ilave edilerek yeni güncellemeye kavuşmuş oldu.

HMD Global şirketinden Juho Sarvikas, Twitter üzerinde yapmış olduğu bir  paylaşım ile Nokia 5.1 modelinin Android Pie güncellemesi almış olduğunu resmi bir şekilde duyurdu.

Android Pie işletim sistemi; navigasyonla ilgili geliştirmeler ile birlikte adaptif  bir parlaklıkla batarya, tekrardan tasarlanmış kullanıcı arayüzünün yanı sıra yeni akıllı telefon uygulamaları benzerindeki özellikleri Nokia 5.1 modeline getirmiş oluyor. Öte yandan 2 sene süresince sürüm güncellemeleri vaadiyle geçtiğimiz Mayıs ayında piyasaya çıkartılan Nokia 5.1 modeli, HMD Global şirketinin güncelleme hareketlerine bakıldığında gelecek dönemde Android Q  isimli sürümüne de sahip durumda bulunabilir.

Bu durumla beraber Android Pie işletim sistemini almak amacıyla sıradaki Nokia markasının akıllı telefonların Nokia 1 modeli ve Nokia 3 modeli olduğunu söyleyecek olabiliriz. Bu sözü edilen cihazların 2019 senesinin 2. çeyreğinde Android Pie işletim sistemi sürümüne kavuşması beklenmekte. Ortaya atılmış olan iddialara bakılırsa gelecek ay bu telefonlara da Android Pie  işletim sistemi güncellemesi paylaşılabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.