Google şirketinden Chrome Canary için yeni bir özellik

Google  şirketi yeni nesildeki web tarayıcılarından biri olan Chrome Canary’ye medya yönetilmesini çok daha fazla basitleştiren bir özellik daha ilave edecek.

Google şirketinden Chrome Canary için yeni bir özellik


Google  şirketi yeni nesildeki web tarayıcılarından biri olan Chrome Canary’ye medya yönetilmesini çok daha fazla basitleştiren bir özellik daha ilave edecek. Geleceği açıklanan bu yeni özellik, URL barının hemen yan tarafına o esnada tarayıcı üstünde yer alan bir sekme içerisinde olan oynatılabilecek medyayı durdurma veyahut devam ettirmeye fayda sağlayacak bir tuş ilave edecek. Tuş ayrıca, hem video içerikleriyle hem ise ses içerikleri ile uyumlu bir durumda çalışıyor olacak. Aynı zaman içerisinde çoklu sekmelerin arasında da uygun durumda bulunduğunda kontrole bir imkan sağlıyor olacak.

İlave edilecek bu yeni özelliğin adı, Global Media Controls (GMC) şeklinde karşımıza çıkacak. Klasik hale gelmiş ''oynat'' butonuna benzeyen bir yapısı bulunan tuş, Chrome tarayıcısının araç çubuğu üzerinde konumlandırılıyor olacak. Tuşa basıldığında multimedya özelliklerini sıralamakta bulunan bir menü açılıp ve kullananların sekmeler arasında gezinme mecburiyeti de ortadan kaldırılmış olacak.

Tuşa basıldığında açılacak menü içerisinde içeriğin URL’si ile birlikte adı, yayıncısı ve de  içeriği göstermekte bulunan bir ön izleme görseli karşımızda olacak. Getirilecek bu GCM özelliği ile beraber kullanıcılar, otomatik bir şekilde oynamaya başlamakta bulunan ya da istenmeyen videolarla beraber sesleri öteki sekmeler üzerinde gezinme esnasında da çok rahat bir şekilde kapatabiliyor olacaklar.

Özellik ise şimdilerde Windows işletim sistemi ile birlikte macOS  işletim sistemi ve Linux işletim sistemlerinde yer alan Chrome Canary sürümleri üzerinde kullanılabiliyor olacak. Bu söz konusu özelliğin ChromeOS isimli sürüme gelip gelmeyecek olduğu da halen bilinmezliğini koruyor.

Şu aşama içerisinde bu özellik kullanıldığında Chrome Canary fazla bir şekilde hata vermeye başlıyor ve sık bir şekilde çöküyor. Elbette ki bu problemlerin Google şirketi tarafından en kısa zaman içerisinde giderilmesi konusunda bir beklenti var.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.