Google şirketinden skandal bir hata

Google şirketine ait olan Earth 3D Haritalar’ın en son yapılan güncellemesi, Tayvan’da yer alan gizli durumdaki askeri üsleri halka ve düşmanlara açık bir biçime ortaya çıkartmış oldu.

Google şirketinden skandal bir hata


Google şirketine ait olan Earth 3D Haritalar’ın en son yapılan güncellemesi, Tayvan’da yer alan gizli durumdaki askeri üsleri halka ve düşmanlara açık bir biçime ortaya çıkartmış oldu. Yerel gazetelerden gelmiş olan bilgilere bakılırsa füzeleri de içermekte olan tesisler ve ülkeye ait Ulusal Güvenlik Bürosu 3 boyutlu görüntülemeye tamamen uygun.

Güncelleme normal olarak Taipei ile birlikte New Taipei,  Taichung ve Taoyuan benzerindeki halka açık  durumdaki alanları göstermek amacıyla yapılmıştı. Şu an içerisinde, açığa çıkmış olan üslerle birlikte füze ateşleyicilerini görüntülemek halen olanaklı. Tayvan ordusunun ise bu durumun yeniden yaşanmaması amacıyla özel ’dersler alacak olduğu’ bildirilmekte. Bu duruma, ülke üstünde öteki askeri üsleri ve gerçekleştirilen kamuflaj etme çalışmaları da dahil bir durumda.

Bu  bahsi geçen olay  çok büyük bir hata gibi gözüküyor olsa bile yetkililer, Tayvanlılarla alakalı olarak kaygılanacak bir şey bulunmadığını ve panik yaratmanın tamamen gereksiz olduğunu söylemekte. Tayvan’daki Savunma Bakanı ise yerel bir gazeteye vermiş olduğu röportaj esnasında ''İşin doğrusu, gizli durumdaki kısımların hepsi 3 boyutlu haritaların görüntülemekte zorlanacak olduğu yapılar içinde'' ifadelerine yer verdi.

Google ile birlikte Tayvan’ın bu çeşitte haritalandırma hususunda daha öncesinde karşı karşıya gelmişliği de bulunmakta. Tayvan'ın hükümeti 2016 senesi içerisinde, Google’dan Güney Çin Denizi üzerinde yer alan Taiping Adası’nda bulunan askeri üsleri görünür bir durumdan kaldırmasını talep etmişti. Tayvan hükümetinin geçmiş dönemde Apple Haritalar'la da farklı bir askeri üssün ortaya çıkartılması hakkında problemler yaşamakta olduğu biliniyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.