Youtube ihtar sisteminde büyük değişiklik yaptı

YouTube platformu, kuralları hiçe saymış olan kanallarla alakalı topluluk kurallarını tekrardan düzenleyecek. Yeni gelecek sistemin çok daha tutarlı bir durumda ve daha net bir durumda olması beklenmekte

Youtube ihtar sisteminde büyük değişiklik yaptı


YouTube platformu, kuralları hiçe saymış olan kanallarla alakalı topluluk kurallarını tekrardan düzenleyecek. Yeni gelecek sistemin çok daha tutarlı bir durumda ve daha net bir durumda olması beklenmekte. Aynı zaman içerisinde bu durum, YouTube platformunun nerdeyse 10 seneden sonra ilk kez ihtar kurallarını güncellemesi olmasıdır.

Sisteme gelmiş olan en büyük durumdaki değişiklik, 25 Şubat tarihinde yayınlanmaya başlanması planlanan yeni bir  ihtar sistemi. Kanalın gerçekleştirmiş olduğu ilk kural ihlali gerçekleştikten sonra problem çıkartan içeriği kaldırmak haricinde ceza olmadan yalnızca bir defalık uyarı yapılıyor olacak. YouTube  platformu ’Bu durumu herkesin Topluluk Kuralları’nı öğrenme konusunda iyi bir şekilde zaman harcaması amacıyla yapmaktayız’'' ifadeleriyle bir açıklamada gerçekleştirdi.

Bir defa uyarı gerçekleştirildikten sonra YouTube platformunun hali hazır bir şekilde yürürlükte bulunan 'three-strike’ isimli sistemi devreye girmiş oluyor. Öncesinde de gerçekleştirildiği gibi cezalar artıp uygulanmaya başlamış oluyor. Fakat cezalar, kanalların tam 90 gün süresince kuralları ihlal etmemesi halinde sıfırlanmış oluyor.

YouTube platformu aynı zaman içerisinde ihtar almış olan kullanıcılarla alakalı uygulamaya koyulacak cezaları da güncellemiş olacak. Firma, bu durumu ise ’Geri bildirimlerinizin tamamı baz alınıp,  Topluluk Kurallarını ihlal etmiş olan herkes aynı cezaları alacak’ şeklindeki sözlerle ifade etmekte.

Önemli durumdaki maddelerde şöyle;

- İlk  yapılan ihtar kanalı bir haftalık süreyle dondurmuş olacak. Kullanıcılar bu süreç içerisinde kanallarına video yükleyemiyor olacak ya da canlı yayın gerçekleştiremeyecek.
- 2. ihtarda 2 tane kanalı 2 haftalık süreyle donduracak.
- En son ise, 3. ihtarda kanal komple kapatılmış olacak.

YouTube platformu tüm ihlallere aynı biçimde yaklaşmakta. Misal olarak; Eğerki bir tane kullanıcı farklı bir kullanıcının kanalını taklit eder ise, şiddet içeriğine sahip videolar paylaşımı yapan bir kullanıcıyla aynı cezayı almış olacak.

Yeni sistemin aslında tam olarak ne kadar faydalı olup olmayacağı da kesin değil lakin YouTube şirketi, pek çok kişinin şikayetçi bulunduğu Topluluk Kuralları'nı çok daha tutarlı bir duruma getirmek için çalışmakta diyebiliriz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.