Google şirketinden tablet konusunda açıklama

Google şirketi, gelecek dönemde tablet sektörü içerisinde yer almayacağını ve geliştirme süreci içinde bulunan 2 tane modelinin projelerini durdurmuş olduğunu resmen onayladı.

Google şirketinden tablet konusunda açıklama


Google şirketi, gelecek dönemde tablet sektörü içerisinde yer almayacağını ve geliştirme süreci içinde bulunan 2 tane modelinin projelerini durdurmuş olduğunu resmen onayladı.

Son çıkartmış olduğu tablet modellerinden Pixel Slate’i 2018 senesinde tanıtmış olan Google şirketi, daha ufak boyuta sahip 2 tane yeni tablet üstüne çalışmaktaydı fakat dizüstü bilgisayarlara odaklanabilmek maksadıyla tabletlerin geliştirme süreçlerini durdurma konusunda bir karar aldı.

Pixel Slate isimli ürün ise, Google şirketinin '‘Pixel’' adına sahip ilk tableti olarak karşımıza çıkmıştı. Google şirketinin tablet üretimini durdurmuş olduğuna yönelik bilgi edindiğimiz kaynaklardan Computerworld tarafından belirtilenlere bakılır ise Google şirketi, tablet tanımıyla ilgili; ''bir  tane klavyeden komple çıkabilen veyahut direkt bir şekilde hiçbir klavyeye sahip durumda bulunmayan'' bir cihaz şeklinde ifadelere yer veriyor. Google şirketi, Pixelbook modelinde olduğu gibi ikisi bir arada ürünlerini ise dizüstü bilgisayar şeklinde tasarlayacak olduğunu ve söz konusu cihazların da  tablet olmayacağını açıkça ifade etti

Google sözcülerinden biriyle görüşme yapan Computerworld platformunun editörü ise, tablet üstüne çalışmalar gerçekleştiren kişilerin hızlı bir şekilde dizüstü bilgisayar departmanına kaydırılmış olduğunu da ifade etti.

Şu anda Google şirketinin ani bir şekilde tablet sektörü içerisinden niçin çekilmiş olduğu konusunda bir bilgi yok fakat teknoloji devi şirketin Apple şirketi ile Samsung şirketiyle rekabet konusunda zorlanmakta olduğu da herkes tarafından bilinen bir gerçek.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.