Gürültü uygulamasıyla beraber kulak sağlığını da koruyacak

Silikon Vadisinin devi konumundaki Apple şirketinin giyilebilir teknoloji ürünlerinden biri olan akıllı saatinin işletim sistemine gelen yeni güncellemesiyle alakalı bir takım detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Gürültü uygulamasıyla beraber kulak sağlığını da koruyacak


Silikon Vadisinin devi konumundaki Apple şirketinin giyilebilir teknoloji ürünlerinden biri olan akıllı saatinin işletim sistemine gelen yeni güncellemesiyle alakalı bir takım detaylar ortaya çıkmaya başladı. Gürültü uygulamasının ilave edileceği yeni Apple Watch isimli işletim sistemlerinden watchOS 6, bu söz konusu uygulamayla birlikte kulaklarınıza gelmekte olan sesin şiddetini ölçebilmenize bir imkan tanımakta.

Apple şirketinin ilave etmiş olduğu yeni  bir tane Gürültü uygulaması işitme duyularınıza zarar verecek yüksek bir ortam içerisinde bulunmaktayken sizi Apple Watch ile birlikte uyarmakta. Dünya Sağlık Örgütü'nün resmi durumdaki verilerine dayanıp bazı kısıtlamaları belirlemiş olan bu uygulama üzerinde hangi ses şiddeti içerisinde uyarılmak istemekte olduğunuzu da siz seçmektesiniz. Bulunmuş olduğunuz ortam içerisindeki ses şiddeti bu seviyeye ulaştığı zamanda ortamı terk etmenizi önermekte olan bir bildirim almaktasınız.

 Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenmiş olan 90 desibel ses seviyesi içerisindeyse varsayılan bir şekilde cihazınıza bildirim gönderilmekte. Aynı zaman içerisinde Dünya Sağlık Örgütü, 90 desibellik bir ses şiddetine 30 dakikadan  çok daha fazla maruz kalacak olmanın kalıcı bir şekilde duyma hasarlarına neden olabileceğinin de notunu düşmüş bir durumda. 

Gürültü ile ilgili uygulamanın sizi yüksek durumdaki ses şiddeti yer alan ortamlarda uyarabilecek olduğu gibi sizler de istediğinizde uygulamaya giriş gerçekleştirerek ortamda yer alan sesin desibelini hızlı bir şekilde ölçebilmektesiniz. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.