Hackerlar dolandırıcılık yöntemlerini yeniledi

Teknoloji gelişmeye başladıkça, buna paralel bir şekilde gelişmekte olan negatif durumlar da meydana gelebiliyor. Bunlar arasından en yaydın durumda olanı da siber saldırılar.

Hackerlar dolandırıcılık yöntemlerini yeniledi


Teknoloji gelişmeye başladıkça, buna paralel bir şekilde gelişmekte olan negatif durumlar da meydana gelebiliyor. Bunlar arasından en yaydın durumda olanı da siber saldırılar. Hackerlar, kişisel  durumdaki verileri çalabilmek amacıyla birbirinden değişik yöntemler kullanıp, kişileri kandırabilmeyi de başarmış oluyor. Bu konuyla alakalı olarak çok fazla uyarı gerçekleştirilmesine karşın, saldırıları yapan kişiler de devamlı olarak yöntemlerini değiştirmekteler. Son zamanlar içerisinde sık bir şekilde rastlanmaya başlanan yeni bir  tane kötü maksatlı saldırı yöntemide tekrar e-mail aracılığıyla gerçekleşmiş oluyor.


Kullanıcılar için resmi bir kaynaktan geliyormuş gibi gözükmekte olan bir e-mail, kişileri mailde yer alan linke tıklamaya yönlendirmekte. Linki açtığınız zaman, Google oturumunuzun değişik bir cihazda açılmış olduğunu ifade eden yazılar görüyorsunuz. Hesabınızın  tam olarak nerede açıldığını görebilmek veyahut kullanmakta olan kişiyi hesabınızdan atarak, kontrolü ele geçirebilmek amacıyla belirtilen linke tıklayıp, Google hesabınıza giriş gerçekleştirmeniz gerekli. Linke tıkladığınız zaman, Google Translate arayüzüne benzeyen bir siteye yönlendirilmiş olduğunuz ve sitenin adresinin halen ''Google'' şeklinde gözükmekte olmasından dolayı şüphelenmemeniz fazlasıyla normal. Bu aşamayı geçtikten sonra da aşina bir halde olduğunuz Google arayüzü içerisinde, hesap bilgilerinizi girip oturum açma işleminiz beklenmekte.

Hackerların geliştirmiş oldukları bu yeni yöntemle birlikte daha şimdiden pek çok kişi de tuzağa düşmüş bir halde. Bu tarzdaki bir kötü maksatlı saldırıdan zarar görmemek amacıyla yapılması gerekli olan en doğru hareket ise, e-mailin gelmiş olduğu adresi detaylı bir şekilde incelemek. Saldırıyı düzenlemiş olanlar, kullanıcıyı şaşırtmak amacıyla resmi kurum adları kullanmakta olsa bile bazen adresin uzantılarından, bazı durumlarda da direkt adresten detaylar yakalanabilmekte.



 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.