Hava durumu ölçümleri 5G teknolojisiyle olumsuz etkilenebilir

Görmeye hiç bir şekilde alışkın durumda bulunmadığımız internet hız seviyelerini mobil cihazlarımız üzerinde çok düşük gecikmeler ile sunmayı amaçlamakta olan 5G bağlantısı teknolojisi, meteorologların da işlerini zorlaştırmakta.

Hava durumu ölçümleri 5G teknolojisiyle olumsuz etkilenebilir


Görmeye hiç bir şekilde alışkın durumda bulunmadığımız internet hız seviyelerini mobil cihazlarımız üzerinde çok düşük gecikmeler ile sunmayı amaçlamakta olan 5G bağlantısı teknolojisi, meteorologların da işlerini zorlaştırmakta. Atmosfer üzerindeki su buharının ölçümünü gerçekleştiren uydularla benzeyen frekansları kullanmakta olan 5G, gelecek dönemler içerisinde yanlış ölçümlerin yapılmasından dolayı büyük problemlere de sebep olabilir.

Gökbilimciler ile birlikte meteorologlar ve öteki bilim adamları kullanmış oldukları spektrumları öteki kişilerle paylaşabilmek amacıyla çok uzun gayretler gösterdiler. Bazı durumkar içerisindeyse olası çakışmaları önleyebilmek amacıyla değişik frekanslara bile kaymalar yaptılar. Şimdi ise 5G teknolojisi hiç bir şekilde beklememekte oldukları bir taraftan onları vurmuş oldu.

Avrupa'nın Orta Menzilli Hava Tahminleri Merkezi içerisinde meteorolog görevinde bulunan Stephen English ''İlk defa frekanslarımıza karşı bu şekilde bir şeyi tehdit görmekteyiz. Bunların arasında ne olur ise olsun savunmamız gerekli olanlar bile var'' şeklindeki ifadelerine yer verdi. Bunun doğrultusunda hava durumuyla alakalı tahminlerinin devam ettirilmesi ve daha büyük problemlerin oluşmaması amacıyla da yeni çözümlerin üretilebilmesi gereklidir. 5G desteğine sahip bir baz istasyonunun yaymış olduğu frekans, su buharıyla nerdeyse aynı gibi algılanmakta. Çalışma içerisinde görevli bulunan bir başka isimse ''Bu  söz konusu sinyalin komple doğal olmadığını bilemeyiz'' ifadelerine yer veriyor. Meteorologlar ise gelecek günlerde konu ile alakalı görüşmeleri de sürdürecek

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.