Hilecilerle alakalı harika bir yöntem buldu

Respawn şirketinin Reddit üzerinde paylaştığı bir tane gönderisi, şirketin arka plan içerisinde yapmış olduğu çalışmalarla alakalı da bilgi vermekte.

Hilecilerle alakalı harika bir yöntem buldu


Respawn şirketinin Reddit üzerinde paylaştığı bir tane gönderisi, şirketin arka plan içerisinde yapmış olduğu çalışmalarla alakalı da bilgi vermekte. Şirket bundan böyle maç gerçekleştirileceği zaman nizami oyuncularla hilecileri ayırmış olacak. Bu söz konusu durum, kurallara uyarak oynayan oyuncuları battle royale oyunu içerisinde hile yapanlar ile karşılaşıp sinirlenmekten de korumuş olacak. Reddit platformu üzerinde yer alan kullanıcılara bakılırsa bu hareketin yararları da bulunacak.

Danskop ismine sahip Reddit üyesi, hilecileri banlamanın yerine birbirlerine karşı mücadele ettirecek olmanın çok daha iyi bir yol olduğunu savunmakta. Böylelikle de hile yapanlar yeni bir tane daha hesap oluşturarak oyuna başka hesapla dönemiyor olacak. Öte yandan hile yapanlar birbirlerine karşı oynamakta olduklarını fark ederek farklı bir hesap açmış olsalar dahi sistem tarafından işaretlenmiş olduklarından dolayı Respawn şirketi bu kullanıcılarla alakalı veri toplaması yapabilir, hileleri engellemeyle alakalı sistemi çok daha gelişmiş bir duruma da getirecek olabilir. 

Apex Legends oyunuyla alakalı olarak yeni geliştirilmiş olan önlemler, makina öğrenmesini de kullanıyor olacak. Öte yandan geliştirilmesi yapılan sistemler, spam hesapları daha açılmış olduğu esnada tespit edip banlıyor olacak. Geliştiricinin üstünde durmakta olduğu bir başka alternatifse riskli bölgeler içerisinde 2 faktörlü kimlik doğrulamasını mecburi kılmak. Öte yandan kendisini hilecilere karşı denemeyi istemekte olan oyuncular da burda şanslarını deneyebiliyor olacak.

Apex Legends tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, şirketin hilecilerle sürekli olarak mücadele etmeyi sürdüreceği ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.