Huawei şirketi  işletim sisteminde Harmony ismini kullanacak

Trump yönetimi tarafından yapılmış olan açıklamalardan hemen sonra Çin asıllı teknoloji devlerinden Huawei şirketine adeta  bir savaş açılmış durumda.

Huawei şirketi  işletim sisteminde Harmony ismini kullanacak


Trump yönetimi tarafından yapılmış olan açıklamalardan hemen sonra Çin asıllı teknoloji devlerinden Huawei şirketine adeta  bir savaş açılmış durumda. Amerika Birleşik Devletleri'nde merkezi bulunan firmalar teker teker Huawei şirketiyle çalışmayacak oldukları açıklamasın yaptılar. Bu firmalardan biri de Google şirketi olarak öne çıktı. Google şirketi, Huawei şirketine ait olan Android işletim sistemi lisansını iptal etmiş olduğu duyurusunu yaptı.

Huawei şirketi de, Google şirketi tarafından yapılmış olan bu lisans iptal edilmesine karşılık kendilerine ait işletim sistemlerinin üstünde çalışmalar yaptığı açıklamasını paylaştı. Bu söz konusu işletim sisteminin Android işletim sistemine bakıldığında çok daha hızlı bir sistem olduğu açıklamaları yapıldı. İşletim sisteminin tam olarak ne zaman hizmete sunulacak olduğu bilinmezliğini korusa dahi akıllı telefon kullananlar, Huawei şirketinin işletim sistemi ile alakalı gelişmeleri dikkatli bir şekilde takip etmekteler.

Huawei şirketine ait olan işletim sistemi bu zamana kadar sürekli olarak Hongmeng OS ismiyle anılıyordu. Fakat firma, Avrupa içerisinde bu ada çok fazla sıcak bakmamakta gibi gözükmekte. Bunun sebebi ise, Huawei şirketinin Avrupa Birliği Patent Ofisi'ne yapmış olduğu özel bir tane lisans başvurusudur. Firma, ''Harmony'' ismine sahip bir tane işletim sisteminin patentini alabilmek amacıyla 12 Temmuz tarihi içerisinde bir başvuru gerçekleştirdi ve yapılmış olan başvuru da şu anda inceleme aşaması içerisinde.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.