HTC şirketi gelirlerini ikiye katlamaya başladı

Haziran ayını da ardımızda bırakmamızla beraber firmalar, teker teker 6 aydan oluşan mali raporlarını paylaşmaya başladılar.

HTC şirketi gelirlerini ikiye katlamaya başladı


Haziran ayını da ardımızda bırakmamızla beraber firmalar, teker teker 6 aydan oluşan mali raporlarını paylaşmaya başladılar. Bu defa Tayvan asıllı bir teknoloji üreticisi olarak tanıdığımız HTC, firmayla alakalı çok fazla umut veren gelir raporlarını paylaştı.

Paylaşılmış olan bu rapor, HTC şirketinin senelik bazda gerilemiş olduğunu ortaya çıkartırken, firmanın Haziran ayında elde ettiği gelirinin geçtiğimiz 7 ayın en iyisi haline geldiğini de ortaya çıkartmış oldu. Firma yalnızca haziran ayı içerisinde, 44 milyon dolar tutarında bir gelir elde etmiş oldu.

HTC şirketi geçmiş olduğumuz 6 ayda da 184 milyon dolar tutarında bir gelir elde etmiş oldu. Elde edilmiş olan söz konusu bu gelir, firmanın beklentisinin tam bir şekilde %94.07 seviyesinde daha çok. Bu ise firma açısından iyiye işaret. Fakat firmanın senelik gelirlerine bakıldığında  da %34 oranındaki bir düşüşün yer aldığını söylemek tamamen olanaklı gözüküyor. Fakat söz konusu bu değer, 2018 senesinin ocak ayından bu yana resmileşmiş hale gelen en az bir düşüş miktarı anlamını taşıyor. Bu ise firma açısından tekrar iyimser bir hava oluşturmakta. 

HTC şirketi, son senelik artışını 2017 senesi içerisinde HTC U11 isimli model ile yaşamıştı. O modeli çıkarttıktan sonra da firma sürekli olarak, senelik bazda gelirlerini bir türlü arttırmayı başaramamış, bu ise firmanın kırmızı alarm durumuna geçmesi için bir sebep olmuştu. Fakat HTC şirketi, nerdeyse 1 ay önce duyurusunu yaptığı Desire 19+ isimli modelden çok umutlu gözükmekte. HTC şirketine bakılır ise söz konusu bu modelin raflar üzerindeki yerini alması, firmanın gelirlerini çok ciddi bir seviyede yükseltmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.