Microsoft şirketinden Edge için yeni bir özellik

Öteki bütün tarayıcılarda aktif bir şekilde kullanılabilmekte olan otomatik  bir şekildeki medya oynatmayı engelleme özelliği, Microsoft şirketinin internet tarayıcısı olarak duyurduğu Edge'ye de gelecek

Microsoft şirketinden Edge için yeni bir özellik


Öteki bütün tarayıcılarda aktif bir şekilde kullanılabilmekte olan otomatik  bir şekildeki medya oynatmayı engelleme özelliği, Microsoft şirketinin internet tarayıcısı olarak duyurduğu Edge'ye de gelecek. Son seneler içerisinde internet kullanıcıları tarafından en fazla şikayet edilen konular arasında yer alan otomatik bir şekilde oynamaya başlamış olan videolarla alakalı en sonunda Microsoft şirketi de harekete geçmiş durumda.

Bu söz konusu engelleyicinin birinci sürümü, test kullanıcılarının deneyimlemesi için açılmış bir vaziyette. Eğerki sizlerde özelliği deneme konusunda istekliyseniz, yapmanız gerekli olan tek şey Microsoft Edge isimli tarayıcının canary isimli versiyonunun (son duruma gelmemiş ve içinde çok ciddi hatalar bulunabildiği açıklanan test sürümü) son sürümü olarak duyurulan 77.0.211.0’ı indirmeniz gerekiyor.

Yeni bir tarayıcı arayışında olanlar veyahut Microsoft  şirketine ait Edge'in canary versiyonunu kullanmaya devam edenler açısından bu sevindiren haberin yanı sıra bir takım olumsuzluklar da yer alıyor. Microsoft şirketinin açıklamalarına bakılırsa söz konusu bu engelleyici, popüler hale gelen sitelerin büyük bir kısmında işe yaramamakta. 

Bir başka olumsuz tarafıysa, engelleyici ile alakalı bir yapılandırma ayarının yer almaması. Yani  aslında bir engellenenler listesi oluşturamıyor olacaksınız veyahut içerik sınırlamaları hususunda filtre üzerinde çeşitli ayarlamalar yapamıyor olacaksınız.

Bu söz konusu özellik, tarayıcının yeni sürümü içerisinde halen test aşamalarında bulunduğundan dolayı kapalı bir biçimde geliyor fakat sizler karşınıza çıkmış olan menüden bu  söz konusu ayarı aktif edebiliyorsunuz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.