Huawei şirketi Amerika'ya olan bağımlılığından 2 sene sonra kurtuluyor

Huawei şirketinin geleceğiyle alakalı belirsizlikler sürerken firmanın Fransa'daki Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulunan  Zhang Minggang, bununla alakalı bir takım açıklamalar gerçekleştirdi

Huawei şirketi Amerika'ya olan bağımlılığından 2 sene sonra kurtuluyor


Huawei şirketinin geleceğiyle alakalı belirsizlikler sürerken firmanın Fransa'daki Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulunan  Zhang Minggang, bununla alakalı bir takım açıklamalar gerçekleştirdi. Minggang tarafından yapılmış olan açıklamalara bakılır ise Huawei şirketi, 2021 senesi gibi çok erken bir tarih içinde Amerika Birleşik Devletleri'nden komple bağımsız bir şekilde ticari yaşamını devam ettirebilecek bir duruma gelmiş olacak.

Vermiş olduğu bir röportaj esnasında Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin verdiği yaptırım kararıyla alakalı değerlendirmeler gerçekleştiren Minggang, Huawei şirketinin bütün bu zorluklardan çok daha fazla güçlenip çıkacak olduğunu ifade etti. Huawei şirketinin iştiraklerinden biri olarak öne çıkan HiSilicon şirketinin Amerika Birleşik Devletleri'nin patentlerini kullanmamakta bulunan işlemci ve öteki çiplerin üretimiyle alakalı çalışmakta olduğunu ifade eden Minggang, Android işletim sisteminin alternatifi olarak çıkacak işletim sistemi ile alakalı çalışmaların da başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Durum böyle devam eder ise 2021 senesine gelindiği zaman Huawei şirketinin Amerika Birleşik Devletleri'ne hiç bir şekilde ihtiyacının kalmayacak olduğunu ifade eden Minggang, bu konuyla alakalı bütün planlarının hazır durumda bulunduğunu ve bu hususta yatırımlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Huawei cephesi içerisinden gelmiş olan açıklamalar, dev firmanın Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırımlarına karşın ayakta kalacak olduğuna inanmakta bulunduklarını da açık bir şekilde gözler önüne sermekte.  Aslında firma halen Android işletim sistemiyle yoluna devam etmeyi çok istiyor olsa dahi Google şirketinin karşı çıkması durumunda, kendilerine ait bir işletim sistemini kullanmaya başlayabilecek bir yapıya da sahip. Gelecek dönemler içerisinde Huawei şirketinin tam olarak hangi hamleleri gerçekleştireceğini ve  söz konusu bu yaptırımla alakalı kararan kimin zarar görecek olduğunu da hep beraber görmüş olacağız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.