Huawei şirketi Google'a kaybettiği kullanıcı sayısını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Trump, Huawei şirketinin bir güvenlik açığı meydana getirebileceğini gerekçe göstererek şirkete yasaklar getirme kararı almıştı.

Huawei şirketi Google'a kaybettiği kullanıcı sayısını açıkladı


Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Trump, Huawei şirketinin bir güvenlik açığı meydana getirebileceğini gerekçe göstererek şirkete yasaklar getirme kararı almıştı. Bu söz konusu yasaklar sonrasında Amerikalı şirketler, Çin asıllı üreticiyle hiç bir şekilde birliği yapamamaktaydı. Hali ile Google şirketi de bu yasaktan etkilenmiş oldu.

Huawei telefonlar üzerinde Android işletim sistemi kullanılmaktaydı. Android işletim sisteminin arkasında da Google şirketi bulunuyor. Google şirketi, Amerika Birleşik Devletleri menşeli bir şirket olduğundan dolayı da hizmetlerini Huawei şirketine hiç bir şekilde sunamamakta. Hali ile Huawei şirketi de bir alternatif bulmak mecburiyetinde, çünkü dünya üstünde 1 milyar taneye yakın bir kullanıcısı bulunuyor.

Trump yönetimi tarafından verilmiş olan karara karşı Amerikalı teknoloji üreten firmalarda lobi faaliyetleri yürütmeye başladılar. Böylelikle tekrardan Huawei şirketi ile birlikte Çin’e parça ile birlikte ürün ve de hizmet satabiliyor olacaklar. Google şirketi de bu şirketlerden bir tanesi. Google şirketinin gayretlerinden yola çıkmış olan Huawei kurucusu ve aynı zamanda CEO’su  görevinde bulunan Ren Zhengfei, CNBC’ye vermiş olduğu röportaj esnasında bu hususa da değinmiş oldu. 

Huawei şirketinin Android işletim sistemini bırakması durumunda Google şirketinin işlerinin de karışacak olduğunu ifade eden CEO, şirketin 700 ila 800 milyon tane  kullanıcı yitirecek olduğunu ifade etti. Google şirketi ile Huawei şirketinin her zaman ortak ilgilerinin bulunacağını da ifade eden Zhengfei, yasağın devam etmesi halinde Google şirketinin de çok önemli bir oranda kullanıcı yitirecek olduğunu ifade etti. 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.