Huawei şirketi önümüzdeki ay yeni işletim sisteminin tanıtımını yapacak

Google şirketinin Huawei şirketiyle alakalı Android işletim sistemi lisansını askıya alma kararının sonrasında Huawei şirketinin kendisine ait işletim sistemiyle piyasa içerisindeki varlığını deva ettireceği herkes tarafından konuşulan bir husustu.

Huawei şirketi önümüzdeki ay yeni işletim sisteminin tanıtımını yapacak


Google şirketinin Huawei şirketiyle alakalı Android işletim sistemi lisansını askıya alma kararının sonrasında Huawei şirketinin kendisine ait işletim sistemiyle piyasa içerisindeki varlığını deva ettireceği herkes tarafından konuşulan bir husustu. Huawei Enterprise Business Group firmasının Orta Doğudaki Genel Müdürü  görevinde bulunan Alaa Elshimy, yapmış olduğu açıklamalarla beraber Huawei şirketine ait işletim sisteminin sanmış olduğumuzdan çok daha erken  bir zamanda ortaya çıkacağının duyurusunu yaptı.

Huawei şirketinin bu şekilde bir yasaklamayı ön görmekte olduğunu ve bu sebepten dolayı da kendisine ait işletim sistemini Ocak 2018 tarihi içerisinde kullanıma hazır bir duruma getirmiş olduğunu ifade eden Elshimy, Google şirketiyle çok güçlü bir iş birlikleri olduğundan dolayı kendilerine ait işletim sistemlerini piyasaya çıkartmayı istememekte olduklarını, kendilerine ait işletim sistemlerini ortaya çıkartıp ortaklarıyla ilişkilerinin bozulmamasını arzu etmekte olduklarını ifade etti.

Elshimy, gelinmiş olan bu nokta içerisinde B planlarını ortaya çıkartmak mecburiyetinde kaldıklarını ifade ederken, Çinli firmanın önümüzdeki ay kendisine ait işletim sisteminin duyurusunu yapacak olduğunu da ifade etti. Huawei şirketinin işletim sistemi sadece akıllı telefonlar üzerinde değil aynı zaman içerisinde TV’ler ile birlikte giyilebilir özelliğe sahip cihazlarda, otomobiller üzerinde ve daha da fazla yerde kullanılabiliyor olacak.

Kendisine ait işletim sistemlerinin yanı sıra işlemcilerine de güvendiklerinden dolayı Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırımlarının kendilerini hiç bir şekilde korkutmamakta olduğunu ifade eden Elshimy, piyasa içerisinde bütün bilgisayar ile birlikte sunucuların Intel şirketinin işlemcilerine, depolama oynatıcılarının da Qualcomm şirketinin yongalarına ihtiyaç duymakta olduğunu ifade ederken, kendilerinin ihtiyaçları bulunan işlemcileri üretmiş olduklarını da ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.