Huawei şirketinden Amerika'yla anlaşma açıklaması

Huawei şirketinin Başkanı görevinde bulunan Liang Hua, Amerika Birleşik Devletleri'nin hükümeti ve talep eden herkes ile ''casusluk karşıtı'' olan bir anlaşma imzalayabilecek olduklarını ifade etti.

Huawei şirketinden Amerika'yla anlaşma açıklaması


Huawei şirketinin Başkanı görevinde bulunan Liang Hua, Amerika Birleşik Devletleri'nin hükümeti ve talep eden herkes ile ''casusluk karşıtı'' olan bir anlaşma imzalayabilecek olduklarını ifade etti. Hua açıklamasında; ''Amerika Birleşik Devletleri'yle casusluk karşıtı olan bir anlaşma imzalama hususunda çok istekliyiz. Amerika Birleşik Devletleri bizden almadı, almamakta ve alacak gibi bir planı da yer almıyor. Bu şekilde bir anlaşma amacıyla bir fırsat var mı bunu da bilmemekteyim'' ifadeleri ile konuştu.

Liang, Huawei  şirketi gibi büyük bir firmaya zarar vermek amacıyla politikanın kullanılmasının  hiç bir şekilde uygun olmadığını ifade etti. Bu söz konusu kapışmanın karşı cephesine bakacak olursak Trump yönetiminin bu söz konusu ticari problemi çözmek amacıyla çokta acelesi bulunmuyormuş gibi durmakta fakat hafta sonu gerçekleştirilecek olan G20 zirvesi esnasında bu konuyla alakalı bir ilerleme de kaydedilebilir.

Tsinghua Üniversitesinin Ekonomi Rektörü  görevinde bulunan David Daokui Li, Trump’ın bu söz konusu hamlesinin kısa vade içerisinde Huawei şirketine zarar verecek olduğunu fakat uzun vadede  ise teknoloji devini  çok daha fazla güçlendirecek olduğunu ifade etti.

Twitter üstünden paylaşılmış olan bir bilgiye bakılır ise Huawei şirketinin yeni Mate 30 isimli serisi, yeni üretilen Kirin 985 adlı yongalarını kullanıyor olacak ve Huawei şirketinin Çin içerisinde Android işletim sistemine alternatif bir şekilde kullanmakta olduğu HongMeng isimli işletim sistemini kullanarak gelecek. 22 Eylül tarihi içerisinde çıkış yapacak olduğu açıklanan Mate 30 isimli serinin küresel bir şekilde HongMeng işletim sistemini kullanıp kullanmayacak olduğu da kesin değil.

En son Huawei şirketinin HongMeng işletim sisteminin ismi Çin'in dışında kalan bölgelerde ARK şeklinde de duyurulabilir ki bu söz konusu işletim sisteminin de Haziran ayı içerisinde firma tarafından duyurulacak olduğuna yönelik haberler yer alıyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.