iOS 13'ten PS4 müjdesi

Apple şirketi, geçmiş olduğumuz günlerde iOS 13 üzerinde yer alacak yeni özelliklerini  resmen tanıttı

iOS 13'ten PS4 müjdesi


Apple şirketi, geçmiş olduğumuz günlerde iOS 13 üzerinde yer alacak yeni özelliklerini  resmen tanıttı. Tanıtılmış olan özelliklerden biri ise PlayStation 4 konsolları üzerinde kullanılmakta olan Sony şirketinin DualShock 4 isimli oyun kolu desteği idi.

Teknoloji devi tarafından bu özelliğin getirilmiş olmasının nedenlerinden biri de Sony şirketinin Mart ayı içerisinde paylaşmış olduğu Remote Play uygulaması idi. Bu söz konusu uygulama, PS4  konsolundaki oyunlarınızı Wi-Fi üstünden iPhone’larınız üzerinde oynamanızı sağlamaktaydı. Remote Play isimli uygulama, iPhone cihazlarınızı ufak bir oyun konsoluna çeviriyor olsa bile dokunmatik kontroller veyahut üçüncü partide karşımıza çıkan oyun kolları, bu hususta çok iyi bir performans sunmanın fazlasıyla uzağında kalmaktaydı.

iOS 13 işletim sistemi sürümüyle beraber gelmiş olan oyun kolu desteğiyle beraber PS4  konsolu ve iPhone cihaz sahipleri, konsollarında yer alan oyunları iPhone’ları üzerinde de kolay bir şekilde  oynayabiliyor olacaklar. Oyuncuların modellerini bozabilecek  bazı gelişmeler de yer almakta tabii ki. İlk önce Remote Play isimli uygulama, bütün PS4  konsol oyunlarını desteklememekte. İlinci sorun ise Remote Play uygulaması üstünden PS4 konsolunun oyunlarını oynayabilmek amacıyla aynı Wi-Fi ağına bağlı durumda bulunmanız gerekli yani  kullanmakta olduğunu modeminizin kapsama alanı dışında kaldığınız zaman oyunu hiç bir şekilde oynayamamaktasınız.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.