Huawei şirketiyle alakalı HongMeng Os iddiası

Çin'de fazlası ile etkili bir durumdaki haber ajansı olarak bilinen Global News'in hazırlamış olduğu habere bakılır ise Huawei şirketinin işletim sistemi ile 9 Ağustos tarihinde başlayacağı açıklanan  Huawei Geliştirici Konferansı esnasında tanışmış olacağız.

Huawei şirketiyle alakalı HongMeng Os iddiası



Çin'de fazlası ile etkili bir durumdaki haber ajansı olarak bilinen Global News'in hazırlamış olduğu habere bakılır ise Huawei şirketinin işletim sistemi ile 9 Ağustos tarihinde başlayacağı açıklanan  Huawei Geliştirici Konferansı esnasında tanışmış olacağız. Huawei şirketinin işletim sistemi ile alakalı ellerinde yer alan bilgileri de açık bir şekilde paylaşmış olan Global News, bu söz konusu işletim sistemini Google şirketinin uzun bir süredir üstünde çalışmakta olduğu ve halen test aşamasında bulunan, mikro özelliğe sahip çekirdeklere dayandırılan işletim sistemlerinden Fuchsia ile ilişkilendirmekte. Rapora bakılır ise Huawei şirketine ait işletim sistemi de aynı Fuchsia isimli işletim sistemindeki gibi mikro özelliğe sahip çekirdeklere dayanmakta ve bunun sayesinde ise hem yapay zekayı çok  daha iyi bir şekilde kullanabilmekte hem ise birden çok platform üzerinde çalışabilmekte.

Global News ile alakalı raporun en önemli noktası da yeni işletim sistemi bulunan bir akıllı telefon modeli ile alakalı. Rapora bakılır ise Huawei şirketi, kendisine ait işletim sistemini kullanarak karşımıza çıkacak bir  tane akıllı telefon üstünde çalışmalarını aralıksız olarak devam ettiriyor ve bu söz konusu telefon, Huawei şirketinin gelcek dönemler içerisinde duyurusunu yapacağı Mate 30 isimli seriyle beraber piyasaya çıkartılabilir. Üstüne üstlük bu yeni akıllı telefonun satışının gerçekleşeceği fiyatsa 300 dolar (yaklaşık olarak 1.700 Türk Lirası) civarında olacak ve orta segmentte bir telefon şeklinde karşımıza çıkmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.