Huawei yaptırımların sürdüğünü açıkladı

Sdece bir kaç hafta öncesinde G20 zirvesi esnasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'ın Huawei şirketiyle alakalı yapmış olduğu açıklamalar, Çin asıllı teknoloji deviyle alakalı yaptırımların iptal edilecek olduğunu işaret etmekteydi.

Huawei yaptırımların sürdüğünü açıkladı


Sdece bir kaç hafta öncesinde G20 zirvesi esnasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'ın Huawei şirketiyle alakalı yapmış olduğu açıklamalar, Çin asıllı teknoloji deviyle alakalı yaptırımların iptal edilecek olduğunu işaret etmekteydi. Trump tarafından Huawei şirketine adeta bir yeşil ışık yakmış olan açıklamalarının hemen sonrasında her şey tamamen düzelmiş gibi görünüyor olsa bile Huawei şirketi, Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptırımlarının halen sürdüğü açıklamasını yaptı.

Associated Press için bir konuşma gerçekleştiren Huawei şirketinin yöneticilerinden Liang Hua, konu ile alakalı yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Bu zamana kadarki dönemde herhangi bir  şekilde somut değişiklik görmüş değiliz'' ifadelerine yer vererek Amerika Birleşik Devletleri yaptırımlarının aynen sürdüğünü ifade etti. Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri firmalarının Huawei şirketine belirli koşullarla yeniden ekipman satışı yapabilecek olduğunun açıklamasını yaptıktan 2 hafta sonrasında yapılan bu  özel açıklama, herkesin aklında soru işaretleri oluşturmuş durumda.

Kısıtlamalarla alakalı olarak getirilenilecek olan rahatlamanın büyük bir memnuniyet ile karşılanacak olduğunu ifade eden Hua, Huawei şirketinin halen Amerika Birleşik Devletleri'nin kara listesi içerisinde yer aldığını ifade etti. Temmuz ayının ilk günlerinde Japonya içerisinde gerçekleştirilmiş olan G20 zirvesi esnasında Çin'in Devlet Başkanı görevinde bulunan Xi Jinping'le görüşme gerçekleştiren Trump, Huawei şirketiyle alakalı uygulanmış olan yaptırımların  hiç bir şekilde adil olmadığını ifade etmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.