Instagram için alışveriş özelliği geldi

Dünya üzerindeki en büyük çevrimiçi özelliğe sahip görsel içerik paylaşım platformu olarak öne çıkan Instagram, geçmiş olduğumuz senenin 2. yarısı itibariyle kullanıcılarının alışveriş konusundaki alışkanlıklarıyla alakalı bazı yeni özellikleri kullanıma çıkartmıştı.

Instagram için alışveriş özelliği geldi


Dünya üzerindeki en büyük çevrimiçi özelliğe sahip görsel içerik paylaşım platformu olarak öne çıkan Instagram, geçmiş olduğumuz senenin 2. yarısı itibariyle kullanıcılarının alışveriş konusundaki alışkanlıklarıyla alakalı bazı yeni özellikleri kullanıma çıkartmıştı. Fakat Instagram uygulamasının kullanıma sunmuş olduğu en yeni özelliklerden biri olarak öne çıkan Instagram Checkout, alışverişle ilgili alışkanlıklarımızı da kökten değiştirebilir.

Şu anda sadece Birleşik Devletler’de yer alan Instagram kullanıcılarına özel olarak erişime açılmış olan özellikle beraber ünlü durumdaki markalara ait olan ürünleri direkt bir şekilde Instagram uygulamasının içinden satın alabilmektesiniz. Şu zamana kadarki zaman içerisinde ürünleri fiyatı ve de özellikleriyle beraber Instagram’da görüntüleyebiliyor olsanız bile satın almak amacıyla 3. parti bir uygulama veyahut web siteye yönlendirilmekteydiniz.

Instagram Checkout isimli bu özelliğin kullanımının fazlasıyla basit  bir durumda olduğunu da açık bir şekilde söyleyebiliriz. Satın almayı istediğiniz herhangi bir tane ürüne karar verdiğiniz zaman ilk önce ürünün etiketine dokunmalısınız. Sonrasında ise  rengini, daha sonrasında da bedenine bir  karar vermeniz gerekiyor. En son ise teslimat adresini ve ödemeyle ilgili bilgilerin girişini yapıyorsunuz.

Siparişinizi onayladığınız zaman girmiş olduğunuz bilgiler Instagram tarafından kayıt altına alınıyor. Böylelikle daha sonraki alışverişleriniz içerisinde işlemleri daha da hızlı bir biçimde gerçekleştirebiliyor olacaksınız. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.