Instagram uygulaması için alışveriş sepeti yolda

Instagram platformu, şu anda bir sosyal medya uygulaması şeklinde anılmakta olabilir. Lakin yakın bir gelecek içerisinde bir e-ticaret uygulaması şeklinde anılması çok fazla da sürpriz olmayacak.

Instagram uygulaması için alışveriş sepeti yolda


Instagram platformu, şu anda bir sosyal medya uygulaması şeklinde anılmakta olabilir. Lakin yakın bir gelecek içerisinde bir e-ticaret uygulaması şeklinde anılması çok fazla da sürpriz olmayacak. Çünkü Facebook’un sahibi olduğu bu firma, e-ticaret hususundaki kabiliyetlerini ve özelliklerini her geçtiğimiz gün biraz daha çoğaltmayı sürdürüyor..

Yeni ortaya çıkmış olan bilgilere bakılırsa Instagram platformu, bir tanesi sosyal medya, 2 tanesi e-ticaret ile ilgili 3 tane yeni özellik test etmeye başlamış durumda. Daha halen geliştirme aşamasında bulunan ve beta kullanıcıları da dahil olmak üzere Instagram kullanıcılarına sunulmamış olan özellikler, Instagram üzerinde öteki kullanıcılar ve işletmelerle etkileşimimizi geliştirebilmeyi amaçlamakta.

Geliştirilmiş olan ilk özellik, Instagram Keşfet’te yer alan Alışveriş kategorisine gelmiş olacak. Artık ekranın alt kısmında Shops ile Saved (Mağazalar ile Kaydedilenler) isminde 2 tane yeni buton görmeye başlayacaksınız. Shop yani türkçe olarak Mağazalar isimli buton, Instagram üzerinde belli bir kategoride yer alan mağazaları görebilmenize; Saved yani  türkçe olarak Kaydedilenler butonu da kaydetmiş olduğumuz ürünleri görmenizi sağlamış olacak.

Instagram platformu tarafından test edilmiş olan bir başka özellikse Alışveriş Sepeti. Üst kısımda da ifade ettiğimiz gibi Instagram platformu, bir e-ticaret uygulaması olabilme yolunda adım adım ilerlemeye devam ediyor. Artık Instagram üzerinde beğenmiş olduğunuz ürünleri sadece kaydetmeyip, direkt bir şekilde alışveriş sepetine atabiliyor olacaksınız. Bu özel ürünleri dilediğinizde satın alım yapabilirsiniz.

Instagram'ın test etmekte olduğu son özellikse uygulama içindeki bildirimler. Instagram üzerinde takip etmekte olduğunuz biri canlı yayına başladığı zaman uygulama içerisinde zaten bir bildirim almaktasınız. Lakin artık biri resminize yorum bile yapsa bunu Instagram içinde bildirim şeklinde görebiliyor olacaksınız. Böylelikle Instagram üzerinde dolaşırken bildirim ekranına gitmeniz gerekmiyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.