Intel şirketinden Baidu ortaklığıyla işlemci

Intel şirketi, geçmiş olduğumuz salı gününde Baidu Create AI isimli konferans konusunda çok önemli yeniliklerini  resmi bir şekilde duyurdu.

Intel şirketinden Baidu ortaklığıyla işlemci


Intel şirketi, geçmiş olduğumuz salı gününde Baidu Create AI isimli konferans konusunda çok önemli yeniliklerini  resmi bir şekilde duyurdu. NNP-T şeklinde isimlendirilen ''Nervana Neural Network Processor for Training'' ismine sahip işlemciyi Baidu şirketinin ortaklığıyla geliştirmiş olduğu konusunda açıklama yapan Intel şirketi, geçtiğimiz yıl geliştirmiş olduğu bu söz konusu yapay zekâ işlemcisinin isimlendirilmesini de ilk kez bu sene değiştirmiş oldu. Daha öncesinde NNP-L 1000 ismi ile piyasaya sunulmuş olan işlemci, yapay bir durumdaki  sinir ağlarının geliştirilmesi konusunda kullanılmakta.

Yazılım kısmında ise Baidu şirketinin PaddlePaddle ismine sahip derin öğrenme sistemiyle çok özel bir iş birliğine gitmiş olduğu açıklamasını yapan Intel şirketi, Baidu şirketiyle gerçekleştirilen bu ortak çalışmaların fazlasıyla olumlu sonuçlar doğuracak olduğunu da umut etmekte. 

Yapay durumdaki sinir ağlarının eğitimleri amacıyla özelleştirilmiş olan ve çok büyük bir üretici  şirket tarafından üretimi gerçekleştirilen ilk işlemci özelliğini de taşıyan NNP-T isimli işlemci, bu senenin sonlarına doğru da  satışa sunulmuş olacak. Yüksek bir bant genişliği bulunan RAM'ler konusunda optimize edilmiş olan ve iş gücünü de dağıttığı açıklanan söz konusu bu işlemci, fazlasıyla zorlu işlemlere de dayanabilmekte. 16 nm'lik mimarisine sahip olduğu açıklanan NNP-T, firmanın Lake Crest serisinde yer alan yongalarına bakıldığında 3 ila 4 kat arasında  çok daha yüksek bir şekilde performans sergilemiş oluyor.

Intel şirketi öte yandan Baidu şirketinin Intel şirketine ait  durumdaki Optane DC Persistent Memory isimli teknolojiyle beraber firmanın farklı güvenlik yazılımlarını da kullanmakta olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.