Intel şirketinden patent satma açıklaması

Intel şirketi, hücresel  durumdaki modemle alakalı işi bırakma konusunda karar vermesinin sonrasında 8.500 tane kablosuz modeme ait patentle birlikte fikri mülkiyet portföylerini açık arttırma düzenleyerek satacak olduğunu açıkladı.  

Intel şirketinden patent satma açıklaması


Intel şirketi, hücresel  durumdaki modemle alakalı işi bırakma konusunda karar vermesinin sonrasında 8.500 tane kablosuz modeme ait patentle birlikte fikri mülkiyet portföylerini açık arttırma düzenleyerek satacak olduğunu açıkladı.  Açık artırma işlemi ise, Intel şirketinin 3G ile birlikte 4G ve de  5G teknolojilerine yönelik olarak yaklaşık 6.000  tane patenti içermekte bulunan hücresel portföyünün yanı sıra; ''kablosuz uygulama teknolojileri'' şeklinde tanımlanmış olan özel teknolojiyle alakalı 1.700 tane kadar internete bağlı durumdaki cihaz portföyünü içeriyor olacak.

Bütün bunlarla beraber San Diego'da merkezi bulunan firma, 5G'yle ilişkili patentlerden bazılarını ise kendine saklayacak olduğu konusunda da duyuru yaptı. Aslında bu ise firmanın halen 5G piyasası içerisinde bir planının bulunduğuna işaret olabilir. Intel şirketi; Apple şirketi ile Qualcomm şirketinin arasında yer alan hukuk savaşının hemen sonrasında hücresel modemle alakalı işe son verme konusunda bir karar almıştı. Yakın bir zaman içerisinde de 2 firma, gelecek iPhone cihazlar üzerinde 5G modemler üstüne beraber çalışabilmek amacıyla özel bir anlaşma imzalamış durumda.

Apple şirketinin gelecek dönemde çıkartacağı iPhone cihazlarda yer alması amacıyla kendisine ait hücresel modemleri üstünde çoktan çalışmaya başlamış olduğuna yönelik haberler de bulunuyor fakat söz konusu o modemler görünüşe bakılır ise 2025 senesine kadar hiç bir şekilde hazır durumda bulunmuyor. Bundan dolayı da firma halen Qualcomm şirketine güvenmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.