Spotify'dan sanatçıları üzecek bir karar

Günümüzde en fazla kullanılmakta olan müzik uygulamalarından bir tanesi olarak liderliği koruyan Spotify, bağımsız sanatçılar açısından nerdeyse bir cennet gibiydi fakat bu söz konusu destek artık bitme aşamasında.

Spotify'dan sanatçıları üzecek bir karar


Günümüzde en fazla kullanılmakta olan müzik uygulamalarından bir tanesi olarak liderliği koruyan Spotify, bağımsız sanatçılar açısından nerdeyse bir cennet gibiydi fakat bu söz konusu destek artık bitme aşamasında. Firma, Temmuz ayı bittikten sonra bağımsız sanatçılara sağlamakta olduğu direkt şarkı yükleme desteğini sona erdireceğini açıklamış bir durumda. 

Daha önceki dönem içerisinde yapmış oldukları şarkıları bu platform üzerinde paylaşmış durumdaki sanatçıların da kendilerine yeni bir  tane dağıtıcı bulmasının gerekli olduğu açıklanıyor. Teorik açıdan bakıldığı zaman Spotify platformu, bağımsız durumdaki sanatçılara göre en rahat yerlerden bir tanesiydi. Müziklerini özgür bir şekilde paylaşıp dinleyenlere sunabilmekte olduğu bu özelliğin  bitmesi, sanatçıları  çok daha fazla üzmüş  bir durumda olabilir.

Spotify isimli popüler hale gelen platform, Temmuz ayı bittikten sonra özelliği kapatacağından dolayı bağımsız durumdaki sanatçılara eski  paylaşmış oldukları içeriklerini farklı dağıtıcılara yönlendirmeleri konusunda da yardımcı olacağını açıklamış bir durumda. Sanatçılara yollayacakları mailleri  çok daha dikkatli bir şekilde kontrol etmelerini ifade eden Spotify ekibi, ortak bir durumda bulunduğu dağıtıcılara özel bir indirim kodu yollayacağını ve ellerinden gelen her türden desteği sağlayacak olduklarını da açık bir şekilde ifade etti. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.