iOS 13 üzerindeki yenilikle uygulamalar daha basit silinebilecek

iOS işletim sisteminde uygulamaları silmenin en basit yolu uygulamanın üstüne titremeye başlayana kadar uzun bir zaman basılı tutmak ve hemen sonrasında ise '‘x’' yazılı işarete dokunmak.

iOS 13 üzerindeki yenilikle uygulamalar daha basit silinebilecek


iOS işletim sisteminde uygulamaları silmenin en basit yolu uygulamanın üstüne titremeye başlayana kadar uzun bir zaman basılı tutmak ve hemen sonrasında ise '‘x’' yazılı işarete dokunmak. Bu söz konusu işlemin sonrasında ise uygulama silinebilmekte. Fakat Apple şirketi, iOS 13 işletim sistemiyle beraber uygulama silmeyi çok daha basitleştirecek yeni bir çözüm getirecek.

iOS 13 işletim sisteminin beta sürümüne sahip durumdaki kullanıcılara bakılır ise Apple şirketi, kullanıcıların güncelleme listesi üstünden uygulamaları silebilmelerini sağlayabilecek özel bir yenilik getirecek gibi gözükmekte. iOS işletim sistemine yabancı  durumda olanlar için telefonunuz üzerinde güncellenmeyi beklemekte olan yüklü uygulamaların listesinin yer aldığı güncellemelerin listesi, App Store mağazasının bir parçasıdır.

iOS 13 işletim sistemindeki bu yenilik, bu liste içerisinde uygulamaların yalnızca güncellenmeyecek olduğu, sağa kaydırma fonksiyonu kullanılarak silinebilecek olduğu bir yeniliği de getirmiş durumda. Bu söz konusu yenilikle beraber silme fonksiyonunu gerçekleştirmiş olan kullanıcı, hemen sonrasında ise bahsi geçen uygulamayı silmeyi onaylayabilmek mecburiyetinde olmakta. Aslında çığır açmakta olan bir özellik şeklinde karşımıza çıkmasa da kullanıcıların uygulamaları silebilmek amacıyla artık ekstra bir seçeneğe sahip durumda bulunması, kullanıcı deneyiminin yönünden olumlu bir sonuç doğurmuş olabilir.

iOS 13 işletim sisteminin daha sonrasında muhtemel olarak yeni iPhone modelleriyle beraber sene içinde paylaşılması beklenmekte. Fakat söz konusu bu özelliğin o süreye kadar değişip değişmeyecek olduğunun bir garantisi de yok.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.