iOS üzerindeki Gmail uygulamasının tasarımı değişti

Google şirketi, ocak ayının son günlerinde, güncellenmiş durumdaki tasarım dilinden yararlanan ve ilk defa geçtiğimiz sene web uygulamasıyla birlikte tanıtılmış özellikleri getirmekte olan Android ile birlikte iOS işletim sistemleri için Gmail’in tekrardan tasarlandığı duyurusunu yaptı.

iOS üzerindeki Gmail uygulamasının tasarımı değişti


Google şirketi, ocak ayının son günlerinde, güncellenmiş durumdaki tasarım dilinden yararlanan ve ilk defa geçtiğimiz sene web uygulamasıyla birlikte tanıtılmış özellikleri getirmekte olan Android ile birlikte iOS işletim sistemleri için Gmail’in tekrardan tasarlandığı duyurusunu yaptı. Google Materyal Teması artık iOS işletim sistemi için Gmail’e dağıtılmakta.

iOS işletim sistemi için yeni Gmail, uygulamanın üst bölümünde ve arayüzün öteki bölümlerinde bulunan daha önceki parlak kırmızı rengi tamamen kaldırmış gibi gözükmekte. Yeni gelmiş olan sade durumdaki beyaz renk, tam genişliğe sahip bir arama alanının yer aldığı uygulamanın en üst kısmında başlamakta. Uygulamanın sağ  üst kısmında, dokunulduğu zaman hesap değişikliği yapabilmenizi sağlamakta olan bir avatar bölümü bulunmakta. Uygulamanın üst kısmının sol bölününde de navigasyon menüsü açmakta bulunan bir hamburger ikonu bulunuyor.

Uygulamanın sağ taraftaki alt köşe kısmında, yeni e-mailler oluşturmak amacıyla artı simgesi olan bir buton bulunmakta. Bu gelmiş olan yeni sürüm, kullanıcıların arasında seçim yapabilecekleri üç değişik ''görünüm'' içeriğine sahip. Bunlar ise sırasıyla ''Varsayılan'' ile birlikte ''Normal'' ve de ''En Yüksek'' isimli seçeneklerini sunmakta.

iOS'te yer alan Gmail için Google Materyal Teması, sunucu kısmındaki güncelleme ile birlikte resmen yayına girmiş durumda. 20 Şubat tarihi içerisinde yayınlanmış olan yeni sürüm 5.0.190127, sizde bulunmakta fakat bu yeni tasarımı halen almadıysanız uygulamayı kapatarak yeniden açmayı da deneyebilirsiniz. Eğer tekrar bir bir değişiklik bulunmuyorsa uygulamayı silerek App Store üzerinden yeniden yükleyebilirsiniz. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.