iPhone cihazlar artık sahte aramaları engelleyebilecek

Apple şirketinin bu ayın ilk günlerinde WWDC 2019 etkinliği kapsamında duyurmuş olduğu bu yeni yazılımının, bilinmemekte olan ve spam aramaları  çok başarılı bir şekilde engellemesi konusunda beklenti bulunuyor.

iPhone cihazlar artık sahte aramaları engelleyebilecek


Apple şirketinin bu ayın ilk günlerinde WWDC 2019 etkinliği kapsamında duyurmuş olduğu bu yeni yazılımının, bilinmemekte olan ve spam aramaları  çok başarılı bir şekilde engellemesi konusunda beklenti bulunuyor. Yeni  gelmiş olan bu özellik, iPhone’unuzda yer alan Kişiler, Posta ile birlikte Mesajlar uygulaması içerisinde yer almayan telefon numaralarından yapılan aramaları filtrelemek amacıyla Siri’yi kullanmakta ve bunun sayesinde ise sahte aramalar engellenmiş oluyor.

Söz konusu bu özellik, varsayılan bir şekilde gelmemekte ve kullanıcıların ise bu yeni özelliği Ayarlar menüsüne giriş yapıp etkinleştirmesi gerekli. iOS 13 işletim sistemi içerisinde Ayarlar menüsünde yer alan Telefon seçeneğine girerek ordan ise ''Bilinmeyen arayanları sessize al'' bölümünü etkin hale getirmek yeterlidir.

Apple şirketinin Mesajlar uygulaması üzerinde referans gösterilmemiş olan Facebook Messenger ile birlikte  Slack ya da WhatsApp benzerindeki 3. taraf bir hizmet üzerinde belirtilmiş bir telefon numarası bulunuyor ise iPhone cihazınız bu söz konusu numaraları algılayıp hiç bir şekilde engellemiyor olacak. Benzer bir durum, Apple Mail uygulaması ile bağlantılı bir durumda bulunmayan hesaplarınızdan bir tanesine yollanan bir e-maillerde de geçerli bir durumda.

Spam  olarak yapılan çağrıları azaltma konusunda gayret gösteren tek bir firma Apple  şirketi de değil. Geçtiğimiz sene Google şirketi de, Pixel 3 isimli cihazında spam aramaları görüntüleyebilmekte olan ve onları filtreleyebilen bir özellik duyurusu yapmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.