iPhone'lar üzerindeki hata Google tarafından bulundu

Google şirketi, Apple şirketinin anlık mesajlaşma servisi olarak öne çıkan iMessage üzerinde bir hatayı keşfetmiş durumda. Google şirketinin Project Zero araştırmacılarından biri olan Natalie Silvanovich’in söylediklerine bakılacak olursa söz konusu bu hata, iPhone cihazı komple kullanılamaz bir duruma getirebilmekte.

iPhone'lar üzerindeki hata Google tarafından bulundu


Google şirketi, Apple şirketinin anlık mesajlaşma servisi olarak öne çıkan iMessage üzerinde bir hatayı keşfetmiş durumda. Google şirketinin Project Zero araştırmacılarından biri olan Natalie Silvanovich’in söylediklerine bakılacak olursa söz konusu bu hata, iPhone cihazı komple kullanılamaz bir duruma getirebilmekte. Silvanovich açıklamasında; ''Keşfetmiş olduğumuz hata Mac’ler üzerinde çökmeye ve yeniden açılmaya sebep olmakta ancak durum iPhone cihazlarda tam olarak bu şekilde değil.  



IMessage üzerinde atılmış olan bu mesaj, Springboard’ın içerisinde yer aldığından dolayı, eğerki iPhone cihazda bu mesajı alacak olursanız Springboard arka arkaya çökmesine ve tekrardan başlamasına sebep olmaka. Bu söz konusu arka arkaya çöküşler ise UI’nin görüntülenebilmesine ve cihazın girişleri cevaplamasına engel olmakta. Telefona hard  bir reset atıp söz konusu bu durumu düzeltebilmektesiniz fakat kilidi açtığınızda ise telefon tamamen kullanılamaz bir duruma geliyor. Olaydan komple kurtulabilmenin tek bir yolu, sistemi tekrardan yüklemek. Bu ise tüm verilerinizin silinmesine sebep olmakta. 

İyi olarak verilen haber ise şu şekilde: Problem iOS 12.3 işletim sisteminde çözülmüş bir vaziyette. Eğer ki iOS 12.3 işletim sistemi sürümü ya da daha üstte yer alan bir sürüme sahip durumdaysanız, bu problem ile karşılaşmanız çok fazla mümkün gözükmemekte. Eğerki çok uzun bir zamandan beri güncelleme gerçekleştirmediyseniz, güncellemeleri hızlı bir şekilde kontrol edebilmek amacıyla şu anda en uygun zaman olarak karşınıza çıkabilir.  

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.