iPhone'un yeni modellerinin üretimi Hindistanda'mı yapılacak?

Amerika ile Çin'in arasında yaşanmış olan ticari gerilim esnasında hedef tahtasında bulunan markalardan bir tanesi de Apple şirketi.

iPhone'un yeni modellerinin üretimi Hindistanda'mı yapılacak?


Amerika ile Çin'in arasında yaşanmış olan ticari gerilim esnasında hedef tahtasında bulunan markalardan bir tanesi de Apple şirketi. Şirket hedef tahtası içerisinden uzaklaşabilmek amacıyla yeni iPhone modellerinde üretim sürecini Hindistan içerisine kaydırmayı planlamakta.

Bir yandan Trump göreve geldiği anda Apple şirketine çağrıda bulunup üretimini ülkenin içine çekmesi amacıyla uyarıda bulunmuştu. Fakat başkan daha fazla Amerika Birleşik Devletleri'ne ait markalarının üretim konusundaki süreçlerini Çin içerisinde gerçekleştiriyor olmasından rahatsız olmaktaydı.

Aslına bakılırsa halen Apple şirketi tarafından yapılmış olan resmi bir açıklama bulunmuyor. Fakat gelmiş olan ilk bilgiler, Çin içerisinde iPhone cihazının üretimini gerçekleştiren Foxcon şirketinin Hindistan‘da çok büyük bir üretim tesisinin arayışında bulunduğu şeklinde.

Daha halen Foxcon şirketinin arayışını sürdürdüğü düşünülür ise 2019 senesinin sonunda çıkacak  olan yeni iPhone modelleri muhtemel olarak Hindistan içerisinde üretilemeyecek. Fakat gelecek seneler için Apple şirketi belli ki Çin'de yapacağı üretimini asgariye indirebilmeyi planlamakta. Tabii ki de firmanın bu hamlesinin Trump‘ı tam olarak ne kadar memnun edebilecek olduğu da belirsiz.

Bu esnada Trump ve Amerika Birleşik Devletleri'nin gitgide dozu arttırmakta olan hamlelerinden sonra Çin hükümetinin ise Apple şirketine yönelmesi beklenmekte. Markanın Çin pazarı içerisinde çok zor duruma düşmüş olduğu, zaten pazar içinde çok düşük olan satışların çok daha fazla düşeceği de tahminlerin arasında yer alıyor. Apple şirketi de en azından üretimini bu pazarın içinden çekip çok daha az zarara uğrayabilmenin peşinde.

Hindistan son seneler içerisinde akıllı telefon dünyası içerisinde çok önemli pazarlardan bir tanesi olarak öne çıkmakta. Apple şirketinin Çin pazarının tehlikeye girmiş olmasından sonra Hindistan‘a  çok daha fazla önem vermesi de beklenmekteydi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.