İsmi son anda değişmiş

PlayStation platformuna özel olarak çıkan oyunlardan  God of War isimli yapımın ana kahramanı Kratos olarak karşımıza gelmişti.

İsmi son anda değişmiş


PlayStation platformuna özel olarak çıkan oyunlardan  God of War isimli yapımın ana kahramanı Kratos olarak karşımıza gelmişti. Ailesiyle alakalı intikamını alabilmek amacıyla mücadelesine devam eden Kratos, oyunun gelen diğer sürümleri içerisinde de bu mücadelesini devam ettirdi. Oyunun sahipleri ile adeta bütünleşmiş olan bu karakter, kişiliğinin yanı sıra ismi ile de kabul görmüş oldu. Fakat oyunun geliştiricileri arasında yer alan Stig Asmussen, vermiş olduğu bir röportaj içerisinde bu karakterin adının verilişiyle alakalı hikayesini de açıkça anlattı.

Asmussen, oyun geliştirilmekte olduğu esnada karakterin adının ''Dominus'' şeklinde geleceğine karar vermiş olduklarını lakin firmanın pazarlama birimi tarafından bu ismin çok fazla sevilmemiş olduğunu ifade etti. Araya oyundaki bir numaralı isimlerden biri olan David Jaffe'nin girmiş olduğunu ifade eden Asmussen, oyundaki ana karakterinin adlandırılabilmesi amacıyla ekibinden isim listesi oluşturmasını talep ettiğini ifade etti.

Toplanmış olan adların değerlendirilmeye alınmasından sonra ortaya çıkmış olan isme fazlasıyla şaşırdığını ifade eden Asmussen, pazarlama birimi tarafından ''Stig'' isminin önerilmiş olduğunu ifade etti. Asmussen  ise söz konusu bu duruma fazlasıyla şaşırmıştı zira kendi veyahut arkadaşları ''Stig'' adını hiç bir şekilde tavsiye etmemişler idi. Asmussen'in yalnızca vermiş olduğu listenin alt kısmında kendi adı yazmaktaydı ve bu isim  ise pazarlama birimi tarafından çok sevilmişti.

Asmussen vermiş olduğu röportaj içerisinde, oyunun adıyla alakalı da benzeyen bir tartışmanın yaşanmış olduğunu ifade etti. Oyunun isminin ilk önce ''Dark Odyssey'' şeklinde gelmesine karar verildiği, geliştirici ekip tarafından bu ismin fazlasıyla benimsenmiş olduğu fakat pazarlama birimi tarafından bir defa  daha bu isme onay verilmemiş olduğunu ifade eden Asmussen, daha sonrasında oyunun adının God of War şeklinde belirlenmiş olduğunu belirtti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.