Xiaomi şirketinin yeni patenti optik yakınlaştırmayı da gösteriyor

Akıllı telefon üreten firmalar, çok büyük bir rekabet durumundalar. Her bir firma, daha çok ön plana çıkabilmek amacıyla elinde yer alan bütün olanakları kullanmakta ve  daha yeni teknolojileri ise hızlı bir şekilde akıllı telefon modellerine entegre etmeye çalışıyorlar.

Xiaomi şirketinin yeni patenti optik yakınlaştırmayı da gösteriyor


Akıllı telefon üreten firmalar, çok büyük bir rekabet durumundalar. Her bir firma, daha çok ön plana çıkabilmek amacıyla elinde yer alan bütün olanakları kullanmakta ve  daha yeni teknolojileri ise hızlı bir şekilde akıllı telefon modellerine entegre etmeye çalışıyorlar. Çin asıllı teknoloji üreticileri arasında yer alan Xiaomi şirketi, yeni amiral gemisi modeli üzerinde kullanacak olduğu kamerayla alakalı bir bir patent almış durumda.

Çin'in Ulusal Fikri Mülkiyet Ofisi şeklinde de tanınan Çin Patent Ofisinin onaylamış olduğu bu çok yeni patent başvurusu, Xiaomi şirketinin yeni amiral gemisi modelinde kullanılacağı tahmin edilen kameranın, Huawei P30 Pro modelinin ve Oppo Reno 10X Zoom modeline rakip olarak geleceğini de açıkça gözler önüne sermiş oluyor.

Başvurusunun alındığı açıklanan bu özel  kamera patenti, ana kamera üzerinde yer alacak ve de  ana kameraya dik bir şekilde yerleştirilmiş durumdaki en az 1 tane merceği ifade etmekte. Bu söz konusu mercek, ana kameranın boyutunu hiç bir şekilde arttırmadan ve telefonu hiç bir şekilde çevirmeye gerek duymadan yakınlaştırma olanağı da sunmuş oluyor. 

Başka bir şekilde anlatmak gerekirse söz konusu bu patent, görüntüyü sabitleme özelliğine sahip tamamen kayıpsız yakınlaştırma anlamını taşıyor. Huawei  şirketi bu konuyla alakalı olarak 125 mm, Oppo şirketi de 135 mm uzaklıkta bir odak noktası sunmuş durumda. Xiaomi şirketinin bu almış olduğu patentine bakılırsa belirtilmiş aralıklar arasında bir değere sahip olarak geleceği konusunda düşünce var.

Firmaların çok  fazla sayıda patent almış olduğu göz önünde bulundurulduğu zaman söz konusu, bu patentin kesin bir şekilde yaşamımıza girecek olduğunu söylemek çok zor. Öte yandan Xiaomi şirketi, bu söz konusu patenti hangi telefon veyahut  telefonlarında kullanacak olduğuna yönelik bir açıklama gerçekleştirmedi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.