Kaydırılabilir ekran görüntüsü saf android üzerinde desteklenmeyecek

Gerçekleştirilmekte olan konuşmanın erkan görüntüsünü alarak 3. bir kişiyle paylaşmak istediğiniz zaman ekran görüntülerinin sayısı cidden fazla olabilmekte.

Kaydırılabilir ekran görüntüsü saf android üzerinde desteklenmeyecek


Gerçekleştirilmekte olan konuşmanın erkan görüntüsünü alarak 3. bir kişiyle paylaşmak istediğiniz zaman ekran görüntülerinin sayısı cidden fazla olabilmekte. Karşı tarafa yollamış olduğunuz ekran görüntülerinin sırasında bir karışıklı olabilmekte ve aktarmayı istediğiniz bu konuşma, içinden çıkılamaz bir hâle dönüşebilmekte.

Samsung şirketi ile birlikte Xiaomi şirketi ve HTC şirketi tam da bu durumu engelleyebilmek amacıyla akıllı telefonlarına kaydırılabilir ekran görüntüsünü alabilme gibi bir özellik ilave etmişti. Tek bir  tane resim içine uzun bir konuşmayı sığdırabilmekte olduğunuz bu yöntem, pek çok kullanıcı tarafından ise büyük bir ilgi ve beğeni ile karşılanmıştı. Aslına bakılırsa bu kaydırılabilir özelliğe sahip ekran görüntüsü, Google şirketine göre o kadar çok gerekli bir özellik değil.

Android kullanıcılarından biri, 2018 senesinin Mayıs ayı içerisinde ve geçmiş olduğumuz Ocak ayında tamda bu hususu Google şirketine iletmiş oldu. Söz konusu bu olay, Android işletim sistemli kullanıcılar tarafından çok önemsenmediğinden Google şirketi, kaydırılabilir bir şekilde ekran görüntüsü alma  konusundaki özelliğinin daha ileriki versiyonlara ertelenmiş olduğunu belirtti. Bunun doğrultusunda ise fazlasıyla kullanışlı durumdaki bu özelliğin, Android 10 Q işletim sürümüyle gelmeyeceğine de kesin bir gözle bakılırken, Android işletim sistemine tam olarak ne zaman ilave edileceğine ya da eklenip eklenmeyecek olduğuna yönelik net bir bilgi de ne yazık ki bulunmamakta.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.