Konami şirketi eleştiriler konusunda isyan bayrağını çekti

Bilmekte  olduğunuz gibi geride bıraktığımız günler içerisinde PES 2019 isimli yapımın PS Plus Temmuz ayında yer alan oyunları arasından ayrılmış olduğu haberini sizlerle  açık bir şekilde paylaşmıştık.

Konami şirketi eleştiriler konusunda isyan bayrağını çekti


Bilmekte  olduğunuz gibi geride bıraktığımız günler içerisinde PES 2019 isimli yapımın PS Plus Temmuz ayında yer alan oyunları arasından ayrılmış olduğu haberini sizlerle  açık bir şekilde paylaşmıştık. Konu ile ilgili olarak çok fazla tepki çekmiş olan yapımcı firmalardan Konami şirketi ise söz konusu bu kararın kendilerinin tarafından değil Sony  şirketi tarafından verilmiş olduğunu da şu ifadelerle açığa kavuşturdu; ''Söz konusu bu karar Sony Interactive Entertainment şirketi tarafından verilmiştir. Lütfen bu konuyla alakalı şikâyetlerinizi oraya yapın.''

Açıklama ile alakalı Sony şirketinin yanıtı da şöyle old;: ''Bu ay paylaşılacak PS Plus oyunları üzerinde bir değişikliğe gidip PES 2019 isimli yapım yerine Detroit: Become Human isimli yapımı sunmaktayız. Bu söz konusu karar, firma olarak bizim tarafımızdan verilmiştir. Bu konuda bir yanlış anlaşılma oldu ise konuyla ilgili olarak özür dileriz.''

Bu söz konusu 2 tane açıklama da PES 2019 isimli yapımın niçin PS Plus programı içerisinden çıkartılmış olduğunu açıklamıyor fakat anlaşılmış olduğu kadarıyla günün sonrasında bir takım yasal sorunlar ortaya çıkmış. Öte yandan Sony şirketinin Konami şirketinin rakibi olarak öne çıkan EA Sports şirketiyle de FIFA hususunda özel bir ticari anlaşma imzalamış olduğunu da belirtmekte yarar bulunuyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.