Kullanıcılar Uber üzerindeki  hatadan dolayı 100 kat daha fazla ödeme yaptı

Son zamanlar içerisinde Uber, fazlasıyla ilginç bir hata ile karşı karşıya kalmış oldu. Bu söz konusu hata, müşterilerin ödemesiyle yükümlü bulunduğu ücretin seviyesini 100 kat daha üste çıkartmış oldu.

Kullanıcılar Uber üzerindeki  hatadan dolayı 100 kat daha fazla ödeme yaptı


Son zamanlar içerisinde Uber, fazlasıyla ilginç bir hata ile karşı karşıya kalmış oldu. Bu söz konusu hata, müşterilerin ödemesiyle yükümlü bulunduğu ücretin seviyesini 100 kat daha üste çıkartmış oldu. Bir tane kullanıcı tarafından yollanan rapora bakılır ise müşteri, 20,53 dolar tutarında ödeme yapması gerekli yolculuğun sonucunda 2.053 dolar tutarında ücretlendirmeyle karşı karşıya kalmış oldu.

İlk gelmiş olan raporlar problemin Washington DC ile birlikte San Diego bölgelerinde yaşanmakta olduğunu ifade etti fakat daha sonra ise Paris içerisinde yer alan birkaç  tane kullanıcı da benzer hatadan dolayı şikayetçi durumda bulunduğunu ifade etti. Pek çok kullanıcı, Uber Eats isimli platform üzerinde da aynı hatayla karşı karşıya kalmış olduklarını açık bir şekilde ifade etti. Kullanıcılardan bazıları, banka hesapları üzerinden gelmiş olan bir uyarıyla hatadan haberdar olmuş bulundu. Uyarı içerisinde müşterilerin kredi kartları üzerinden azımsanmayacak bir seviyede çok para çekilmiş olduğu ya da paranın hesapta tutulmakta olduğu ifade edildi.  

Uber, yapmış olduğu açıklama içerisinde hatanın farkında olduklarını ifade ederek çok özür diledi. Firma açıklaması içerisinde; ''Söz konusu bu olayın sinir bozucu bir durumda bulunduğunu anlamaktayız. Ekibimiz bu problemi açık bir şekilde fark etti ve de  kontrol altına alıp hızlı bir şekilde çözdü. Sabrınızdan dolayı teşekkür ediyoruz'' şeklinde bir açıklama gerçekleştirdi. Firma, söz konusu bu müşterileri doğru bir seviyede ücretlendirip problemi çözmüş olacak. Böylelikle de kullanıcıların bankalarını arayarak ödemelere itiraz etmeleri konusunda bir gereklilik olmayacak. Fakat müşteriler geçici bir zaman boyunca  da kredi kartları üzerinde yer alan bu ücretlendirmeleri görmüş olacak. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.