Microsoft şirketi o uygulamayı Mac için de getirdi

Microsoft şirketi, 2017 senesi içerisinde yapmış olduğu bir açıklamayla birlikte '‘Yapılacaklar’' isimli uygulamasını geliştirebilmek amacıyla bünyesine katmış olduğu Wunderlist isimli firmasını kapatacak olduğunun duyurusunu yaptı.

Microsoft şirketi o uygulamayı Mac için de getirdi


Microsoft şirketi, 2017 senesi içerisinde yapmış olduğu bir açıklamayla birlikte '‘Yapılacaklar’' isimli uygulamasını geliştirebilmek amacıyla bünyesine katmış olduğu Wunderlist isimli firmasını kapatacak olduğunun duyurusunu yaptı. O zamandan bu zamana kadar isimli  Yapılacaklar uygulamasını geliştirmeyi ara vermeden sürdüren Microsoft şirketi, bu özel uygulamasını Windows işletim sistemi ile birlikte iOS işletim sistemi, Android işletim sistemi ve de  web üzerinde kullanıma çıkartmıştı. Uygulama bugün itibariyle Mac üzerinde de kullanılabiliyor olacak.

Uygulamanın Mac App Store üzerinde de  yayına girmiş olduğunu ifade eden Microsoft şirketi, ilk çıkan sürümünden pek çok özelliği içerisinde bulundurmuş olduğunu da ifade etti. Bu söz konusu özelliklerin arasında görev oluşturma ile birlikte  yönetme, çevrimiçi bir şekilde çalışma, listeleri paylaşma, etiketlerden faydalanma ve daha pek çok şey yer alıyor.

Uygulamanın Mac  işletim sistemi sürümü aynı zaman içerisinde pek çok kısayolu da barındırmakta. Misal olarak ⌘2 (cmd + 2) kısayolu ile birlikte uygulamayı küçültüp liste görünümünü etkinleştirebiliyorken ⌘1 (cmd + 1) şeklindeki  kısayolu kullanarak bütün listelerinize de  geri dönüş yapabilmektesiniz.


Apple şirketinin bu ay gerçekleştirmiş olduğu Worldwide Developer Conference kapsamında firma, Project Catalyst adına sahip yeni araçlarını da resmi bir şekilde duyurmuş oldu. Bu araçla birlikte  geliştiriciler iPad üzerinde yer alan uygulamalarını mevcut  durumdaki kod temelini geliştirip Mac’e uyumlu bir duruma getirebiliyor olacak. Örnek olarak Twitter platformu, Cuma günü yapmış olduğu açıklama içerisinde Twitter adlı uygulamasını Mac işletim sistemine uyarlayacağını ifade etti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.