Milli E-posta'nın ilk kullanıcısı AFAD

Son senelerde hemen her alan içerisinde çok yoğun bir yerlilieştirme ile birlikte millileştirme çalışması sürüyor.. Bu  söz çalışmalar  ise savunma sanayi ile birlikte bilişim ve de katma değeri çok daha yüksek seviyede yer alan alanlara odaklanmış bir vaziyette.

Milli E-posta'nın ilk kullanıcısı AFAD


Son senelerde hemen her alan içerisinde çok yoğun bir yerlilieştirme ile birlikte millileştirme çalışması sürüyor.. Bu  söz çalışmalar  ise savunma sanayi ile birlikte bilişim ve de katma değeri çok daha yüksek seviyede yer alan alanlara odaklanmış bir vaziyette. Turkcell şirketi ise bu çalışmalar dahilinde yerli ile milli bir e-mail sistemini geliştirmiş oldu. Bu e-mail sistemini kullanmaya başlamış olan ilk devlet kurumu da İçişleri Bakanlığının Afet ile Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) olarak öne çıkdı. AFAD’ın toplamdaki üyelerinin sayısının ise 7.000  tane olduğu ifade ediliyor.

Turkcell  şirketinin Genel Müdürü görevinde bulunan  Murat Erkan, Türkiye’ye ait olan verilerinin Türkiye içerisinde kalması ve de korunması misyonu üzerinde çok önemli bir adımı daha tamamlamış olduklarını ifade etti. Erkan ayrıca; ''Turkcell şirketi olarak, ülkemizin dijital durumdaki ekosistemine katkı sunabilme hedefimiz kapsamında çalışmaya ara vermeden devam etmekteyiz. Kamu kurumları için uçtan uca bir şekilde bilgi teknolojileri hizmeti sağlama esnasında, yerli e-mail hizmetimiz ile birlikte dijital servislerin yanı sıra arama motoru ve de  veri merkezleri çatısının altında, ülkemizin verisine sahip çıkmaktayız. Yerli e-mail ile birlikte çok daha güvenli bir yurtiçindeki iletişim ağı  da kurulmuş olmakta. En üst düzet teknolojiler ve açık sistemler sayesinde geliştirilmiş olan e-mail hizmetini, kamu kurumları içerisinde ilk önce AFAD işbirliğiyle yaşama geçirmenin de çok büyük bir mutluluğunu yaşamaktayız. Yerli e-mail en büyük  seviyedeki katkısı, verimizin Türkiye içerisinde kalıyor olması, lisansların maliyet yüklerinin düşürülebilmesi ve öteki kamu kurumlarına referans olabilecek anahtar bir proje şeklinde öne çıkmasıdır'' şeklinde bir açıklama gerçekleştirdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.