Motorola şirketi de katlanabilir ekranlı telefon üretecek

Daha öncesinde Motorola şirketinin katlanabilir telefon üstüne çalıştığıyla alakalı haberler yapılmıştı.

Motorola şirketi de katlanabilir ekranlı telefon üretecek


Daha öncesinde Motorola şirketinin katlanabilir telefon üstüne çalıştığıyla alakalı haberler yapılmıştı. İlk önce telefonla alakalı alınmış patent ortaya çıkmış, sonrasında bir Wall Street Journal haberi içerisinde Motorola şirketinin katlanabilir özelliğe sahip telefon üstünde çalışmakta olduğu ileri sürülmüştü.

Motorola şirketinin Küresel Ürün Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Dan Dery, bu hafta vermiş olduğu bir röportaj esnasında daha öncesinde çıkmış olan dedikodu haberlerini de açık bir şekilde doğruladı. Dery açıklamasında; ''Katlanabilir özelliğe sahip telefon üstünde çalışmaya çok uzun bir zaman öncesinde başlamıştık ve pek çok defa deneme gerçekleştirdik'' ifadelerine yer verdi.

Dery’nin vermiş olduğu röportajda yer alan ifadelerinde bir netlik yer almasa bile bir takım tahminler yürütülebilmekte. Misal olarak Dery, telefonun çıkacağı tarihle alakalı bir şekilde ''pazar içerisinde öteki markalardan geç kalma gibi bir niyetimiz bulunmuyor'' ifadelerine yer verdi. Samsung Galaxy Fold modelinin Nisan ayı içerisinde, Huawei Mate X modelinin 2019 senesinin ortalarında gelecek olduğu düşünüldüğü zaman; Motorola şirketinin  katlanabilir  özelliğe sahip telefonunun da yaz aylarında gelecek olduğu öngörüsünde bulunulsa yanlış olmaz.

Samsung şirketi ile birlikte Huawei şirketinin katlanabilir telefonları içindeki ekran yaklaşımının çok iyi bir çözüm olduğunu ifade eden Dery, bu  bahsi geçen ekranların kırılgan olduklarını ve Motorola şirketinin değişik bir bakış açısına sahip bulunmasının gerekli olduğunu da düşünmekte. Dery ayrıca, Mate X modeli ile Galaxy Fold modeliyle alakalı bir şekilde ''Üstlerinde plastik filmin yer aldığı, plastik  özelliğe sahip OLED cihazları da test ettik. Ekranlara tırnağınız ile dokunduğunuz esnada ekranın yüzeyi kazınmakta. Fazlasıyla kısa bir ömrü mevcut, kutusundan çıkartmış olduğunu anda yıpranmaya başlamakta. Fakat fazlasıyla güzel gözükmekte'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.