Nintendo Switch için gelen son güncelleme oyunları hızlı yüklüyor

Nintendo Switch'e özel olarak 8.0 isimli güncelleme birkaç hafta öncesinde paylaşılmıştı. Bu söz konusu güncelleme, yeni özelliklerle beraber geliştirmeler içermekteydi.

Nintendo Switch için gelen son güncelleme oyunları hızlı yüklüyor

Nintendo Switch'e özel olarak 8.0 isimli güncelleme birkaç hafta öncesinde paylaşılmıştı. Bu söz konusu güncelleme, yeni özelliklerle beraber geliştirmeler içermekteydi. Bu özel geliştirmelere ise yeni bir tane yakınlaştırma özelliğiyle beraber aktarım verilerini kaydedebilme seçeneğinin yanı sıra yeni bir tane destek modu da ilave edilmiş gibi gözükmekte. Güncelleme içerisinde yapılmış olan yeniliklere göz atmış olan kullanıcılar, resmi bir yama norları üzerinde paylaşılmamış bir yeniliği daha keşfetmiş oldu 1 Ghz'lik bir hız verisi bulunan Nintendo Switch konsolunun işlemcisi, bu yeni destek moduyla beraber bir takım özel durumlarda kendi kendisine 1,75 GHz'ye kadar bir hız aşırtması da yapabilmekte. Bu duruma bağlı bir şekilde aşırı güç istemekte olan ve uzun bir şekilde yükleme ekranları bulunan oyunlar, yeni güncelleme sayesinde çok daha hızlı bir şekilde yüklenmekte. Destek modunun çalışma konusundaki mantığı ise şöyle gerçekleşmekte: Oyunlar yükleme ekranının olduğu kısma geldiği zaman işlemci 1,75 GHz hıza kadar ulaşmakta ve sonrasında oyun yüklendiği zaman yeniden normal hızı olarak bilinen 1 GHz'ye kadar düşüş gösteriyor. The Legend of Zelda: Breath of the Wild isimli yapımda olduğu gibi yüksek bir güç gereksinimi duymakta olan bir oyun ele alındığı zaman tüm bunların; kayıt doyalarının yüklenebilmesinin 10 saniye kadar düşmüş olduğu, hızlı durumdaki yolculuğun 8 saniye kadar iyileşmiş olduğu ve tapınaklara giriş yapmanın ise 3 saniye kadar hızlanmış olduğu anlamına geldiğini söylesek yanlış olmaz. Sonuca gelecek olursak bu yeni özellik, fazlasıyla dikkat çekmekte. İleriki dönemde oyunlar, destek modundan çok daha fazla yararlanabilecekler gibi gözükmekte. Bu ise oyuncularda çok daha hızlı yükleme zamanları ve performans artışı olacağının anlamına gelmekte.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.