PS4 ile alakalı bir sansür politikası mı var?

Geçmiş olduğumuz haftalar içerisindeki bir Wall Street Journal haberine bakıldığında Sony şirketinin, PlayStation 4 konsolundaki oyunları içinde yetişkin içeriğe sahip görüntülerle alakalı çok sıkı önlem almış olduğu ileri sürüldü.

PS4 ile alakalı bir sansür politikası mı var?


Geçmiş olduğumuz haftalar içerisindeki bir Wall Street Journal haberine bakıldığında Sony şirketinin, PlayStation 4 konsolundaki oyunları içinde yetişkin içeriğe sahip görüntülerle alakalı çok sıkı önlem almış olduğu ileri sürüldü. Fakat Japon oyun haber sitelerinden Game Spark tarafından yapılmış olan habere bakılırsa Sony  şirketinin sözcüsü, yetişkin içeriğe sahip görüntülerle alakalı olarak yeni kural ya da politikalarının bulunmadığını, Sony şirketinin daha öncesinde de geçerli bir durumda bulunan politikaları uygulamakta olduğu açıklamasını yaptı.

Sony şirketinin politikaları ise, potansiyel bir şekilde rahatsız edici olduğu konusunda düşünce bulunan oyunlarda denetlemeyi ön görmekte. Sony şirketinin sözcüsü, yapmış olduğu açıklama içerisinde platformalarının her türden oyuncu için tamamen uygun bir yer durumuna gelmesini istemekte olduklarını söyledi ve bu söz konusu durumun direkt olarak yetişkin içeriğe sahip oyunlara da etki etmiş olduğunu açıkladı.

Oyuncular ile birlikte oyun yapımcıları içinse bu, sürekli olarak çok önemli bir husus oldu ve olmayı da sürdürmekte. Fakat bu söz konusu durumun çok büyük bir kesime kalırsa oyunlar üstünde tamamen somut bir etkisinin yer aldığı hiç bir şekilde söylenemez. Hatta pek çok oyuncu, bunun büyük bir problem olarak gündeme gelmiş olduğunun dahi farkında bulunmayabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.